SEGRE

DIS_SUPLEMENT

Històries de pirates en català

DIS logo gran

DIS logo gran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sempre m'han agradat les històries d'espases, però no hi ha gaires novel·les en català on els protagonistes són pirates. Alister Mairon ens ofereix una trama dinàmica, pàgines que mantenen l'acció constant, amb persecucions, baralles, trobades en tavernes, aliances i rivalitats, política i ambició. Ens enganxa amb els personatges, retratats a la perfecció perquè calin en el lector i desitgi saber-ne més, tant dels bons com dels dolents, que mai són tan bons ni tan dolents.

Malgrat aquest dinamisme i ritme narratiu, l’autora no omet cap detall, i amb les seves descripcions ens transporta a terres inventades, illes en peu de guerra, abadies que guarden manuscrits i mapes secrets. Ens retrata magníficament els ambients en tavernes, vaixells i penya-segats, i també l’acció en baralles, combats cos a cos, embolics sentimentals, entramats polítics, i erotisme.. Una història situada en terres inventades, però que narra realitats, injustícies i manipulacions que podem reconèixer perfectament.M’ha enamorat des de la portada, preciosa.

He gaudit de la narrativa, del compàs, de l’aventura. L’he llegit gairebé d’una tirada, i té una segona part que ja està escrita i que segur que qui llegeixi la primera estarà esperant amb candeletes. 

tracking