SEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’endemà que la presidenta del Parlament de Catalunya, després de declarar davant del TSJC, afirmés que a la Cambra catalana es pot parlar de tot i que no han de ser els poders de l’Estat els que decideixin sobre què es pot parlar, ha estat la majoria dels diputats de Junts pel Sí i la CUP els que han votat conjuntament perquè no es parlés ni s’aclarissin els treballs de la comissió d’investigació creada per les declaracions de l’exsenador Santi Vidal sobre el procés.

No eren qüestions fútils, perquè, entre altres perles, l’exsenador havia assegurat que el Govern català havia aconseguit il·legalment dades fiscals dels catalans i també es volien aclarir les amenaces del diputat Lluís Llach als funcionaris que no complissin les lleis de desconnexió. La majoria parlamentària de Junts pel Sí i la CUP ha vetat totes les compareixences sol·licitades perquè uns no volien fer la feina bruta de la fiscalia i d’altres creien que no tenia sentit aquesta comissió, que ha quedat dinamitada, malgrat que Junts pel Sí no s’havia oposat a la seva constitució.

Des de Catalunya, Sí que es Pot va recordar que es va crear la comissió a canvi que també s’investigués una altra sobre les ingerències del Govern central a Catalunya en la qual hi ha citats 54 testimonis, inclosos Rajoy i Soraya, i el diputat Coscubiela va retreure a la majoria que mentia quan van dir que en el Parlament es pot parlar de tot. Ahir es va veure que no, que la majoria també aplica els seus vetos i que, quan li convé, utilitza el corró parlamentari perquè no es parli d’allò que no convé als seus plans.

Metges per als pobles

El president de l’Organització Mèdica Col·legial, Serafín Romero, va reclamar dilluns a Lleida que els facultatius que exerceixen en zones rurals haurien de percebre incentius, ja que els seus llocs són menys atractius que els de grans hospitals, que ofereixen més tecnologia i projecció professional. És la mateixa reivindicació que es fa des de les comarques despoblades, que reclamen tenir la mateixa atenció mèdica que es presta a les ciutats i per la qual paguen els mateixos impostos.

tracking