SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Una conductora èbria de 26 anys, que no en feia ni dos que tenia el carnet de conduir, va envestir dissabte un grup de sis ciclistes a Riudoms, a prop de Reus, i va causar ferides de diversa gravetat a tres d’ells, encara que per fortuna no es tem per la vida de cap. El sinistre es va produir just una setmana després que una altra jove, d’una edat similar i que igualment conduïa sota els efectes de l’alcohol, i en el seu cas també de les drogues, envestís sis esportistes més a la població valenciana d’Oliva.

En aquest accident, el balanç va ser molt més tràgic, ja que dos van morir al moment i un tercer ciclista no va poder recuperar-se de les greus ferides, de manera que va morir dijous. Sinistres com els relatats són una clara mostra dels perills que comporta barrejar el volant amb el consum de qualsevol substància que alteri els sentits, alhora que reflecteixen la vulnerabilitat d’un col·lectiu, el dels ciclistes, quan han de compartir espai amb els vehicles de motor.

Només l’any passat, trenta-tres van morir a les carreteres i en el que va de 2017, a Lleida, ja comptabilitzem dos víctimes mortals. La precaució a la carretera no és mai suficient, però si la seua manca es barreja amb alcohol i drogues, pot donar uns resultats més que dramàtics.

Una iniciativa necessària

La violència de gènere, que divendres es va cobrar l’última víctima a Espanya amb l’assassinat d’una jove de 27 anys de Madrid en mans de la seua parella, ha deixat gairebé 170 nens orfes en només cinc anys i, en el cas de Lleida, serien una quinzena des del 2005. Això significa que la gran majoria d’aquests petits ha perdut la mare de forma traumàtica, segurament el pare és a la presó i no deuen tenir cap recurs econòmic amb el qual subsistir, si familiars o pròxims no se’n fan càrrec.

Per pal·liar aquesta situació, el Congrés dels Diputats debatrà demà una proposició de llei presentada pel PSOE amb l’objectiu de garantir una pensió que els asseguri una infància digna, amb uns ingressos mínims per viure fins que siguin majors d’edat.

tracking