SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Les primàries del PSOE van donar aquest diumenge   un sorprenent triomf a Pedro Sánchez, no només perquè tot l’aparell i la gran majoria de líders territorials donaven suport a la seua gran rival, Susana Díaz, sinó per la claredat, cosa que demostra que la fractura entre els dirigents del partit i les bases és encara més gran del que semblava. Així doncs, Sánchez tornarà a ser el màxim líder socialista al cap de només sis mesos que hagués de presentar la dimissió arran de l’esperpèntic comitè federal que va acabar determinant, en contra de la seua opinió, l’abstenció del PSOE per possibilitar la investidura de Mariano Rajoy.

Ara, els actuals dirigents i la major part dels barons autonòmics han estat desautoritzats per la militància i per moltes proclames a favor de la unitat que es facin serà molt complicat recompondre-la. S’haurà de veure quins passos fan Sánchez i els dirigents derrotats i també caldrà veure si aquesta rebel·lió de les bases acaba provocant la caiguda, forçada o per iniciativa pròpia, d’algun o alguns dels dirigents derrotats.

A més, la situació del PSOE també obre un nou escenari en la política espanyola, perquè teòricament Sánchez és més partidari de buscar vies de col·laboració amb Podem que de deixar governar Rajoy, malgrat que ha rebutjat públicament la moció de censura presentada per la formació de Pablo Iglesias. A favor del PP juga que és molt a prop d’aprovar els pressupostos d’aquest any i que els socialistes tenen molta feina al davant per posar ordre a la seua pròpia casa.

El futur de l’Horta ha de ser agrícola

El foment de noves activitats econòmiques complementàries a l’agricultura i la millora de les telecomunicacions i de la xarxa de camins són algunes de les principals propostes plantejades en el congrés celebrat dissabte per definir el futur pla d’usos de l’Horta de Lleida. Són suggeriments raonables, perquè el manteniment d’aquest gran cinturó verd de la ciutat ha de passar per la priorització de l’activitat agroramadera i per la garantia que els veïns podran disposar de serveis equiparables als que tenen els del centre urbà.

tracking