SEGRE

Creat:

Actualitzat:

La fallida moció de censura de Pablo Iglesias i Podem a Mariano Rajoy, que es va votar ahir sense sorpreses, obre noves possibilitats d’enteses al Congrés perquè és evident que 179 són més que 170 (hi havia un absent a la Cambra). Així, els 170 nos del PP, Cs, UPN, Fòrum i CC formen un compacte grup de la dreta més nacionalista i immobilista espanyola, juntament amb Ciutadans, que es troba més a gust en aquest bàndol que en qualsevol altre que s’atrevís a afrontar la plurinacionalitat d’Espanya.

A l’altre costat del Congrés hi ha els 82 del d’Units Podem, Compromís, ERC i Bildu i les 97 abstencions de socialistes, PNB, PDeCAT i Nova Canàries, que junts sumen una majoria absoluta de 179. El PSOE està reforçat quant a líder i suport de les bases, però encara timorat pel que fa a la presa de decisions.

Pedro Sánchez va amb peus de plom en aquesta segona oportunitat que té per reformar el desgastat socialisme espanyol i necessita temps per teixir aliances amb Podem, les seues confluències i els nacionalismes, ja que amb Iglesias sol no l’assoleix.

Els casos de corrupció han posat el Partit Popular en una posició molt complicada i resulta evident que fan falta canvis, però perquè aquests puguin comptar amb majories polítiques que els sustentin i avalin es requereix una altura de mires i un tarannà que per ara ha brillat per la seua absència, eppur si muove.

Piscines i seguretat

Ahir dimecres van ser cridades a declarar cinc persones investigades per la mort d’una nena de 4 anys en un piscina de Ripoll al sospitar-se que hi va poder haver una imprudència per part dels monitors de les instal·lacions. Paral·lelament, a Lleida una desena d’ajuntaments, dels gairebé 200 amb piscina, temen no poder adaptar-se a temps a la nova normativa per a socorristes i veuen perillar la seua obertura.

Les piscines són sens dubte un benestar social per a molts d’aquests petits pobles, però la seguretat és vital per evitar els accidents. Govern i ajuntaments han de trobar la fórmula per garantir les instal·lacions sense restar protecció.

tracking