SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Fa deu dies explicàvem com una família de Mollerussa va haver de pagar mil euros a uns individus que havien ocupat casa seua de forma il·legal, i desgraciadament no era el primer cas, ni l’últim, i aquest dijous es va convertir en notícia viral que una veïna de Barcelona va haver de convertir-se en okupa per recuperar el pis que el seu inquilí havia rellogat a la plataforma de pisos turístics Airbnb, que s’havia negat a atendre les seues raons.

En els dos casos, la policia admet que no pot actuar i si es recorre a les vies judicials, el cas pot prolongar-se un any com a mínim amb tots els costos que comporta acudir als tribunals, la possibilitat que el procés es dilati i el risc comprovat que el pis es deteriori.

Sembla evident que hi ha una legislació que no funciona i encara que pot argumentar-se que les institucions no han sabut o volgut crear un mercat de pisos de lloguer raonable com funciona a Europa, i encara que els lloguers en llocs com Barcelona estan disparats, no pot afrontar-se el problema vulnerant la legalitat i tancant els ulls davant de l’ocupació.

És cert que s’han produït molts desallotjaments injustos, que algunes entitats financeres es van aprofitar de la bombolla immobiliària amb hipoteques abusives i desnonaments quan no podien pagar-la, però aquestes injustícies no poden justificar que ara se’n cometin d’altres vulnerant el dret a la propietat dels que disposen d’un pis per llogar. I més quan sembla evident que hi ha grups organitzats que s’aprofiten d’una llei mal feta o de buits legals per convertir l’ocupació en negoci.

Precaució amb l’ós

Veïns i autoritats d’Aran han mostrat la seua preocupació per l’acostament d’óssos a zones poblades perquè un va atacar bestiar en un corral i s’ha saltat un pastor elèctric i d’altres han estat albirats al pàrquing del balneari de Les i a Valarties.

Comencem el període estival en què l’afluència de visitants als boscos pirinencs es multiplica i no és bona propaganda que proliferin els albiraments d’óssos. Caldrà extremar precaucions i evitar mals majors.

tracking