SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Les cues i les queixes a l’Aeroport del Prat han tornat aquest cap de setmana de Sant Joan malgrat l’augment d’agents als controls de passaports. Diversos usuaris s’han queixat les últimes 48 hores a través de les xarxes socials de llargues esperes a la T2. “El nou sistema de passaports a l’Aeroport de Barcelona no funciona i és inhumà. 1.000 persones en una sala sense aire condicionat, aturats”, va denunciar via Twitter l’actriu Natalia Tena de la sèrie Joc de Trons.

Després de la crisi pel pont de l’1 de Maig i de l’intercanvi de retrets entre la Generalitat i Estat, el delegat del Govern espanyol, Enric Millo, va anunciar que es destinarien 144 agents més de la policia espanyola a l’aeroport i s’instal·larien cinquanta nous aparells electrònics verificadors dels passaports.

Aquest juny ja s’han incorporat 86 agents i la previsió és que els 44 que falten se sumin “a començaments de juliol”, així com una vintena més durant l’estiu com a reforç puntual. També s’han adquirit ja vint nous verificadors de passaports dels cinquanta a què s’havien compromès.

Però les mesures són encara insuficients i és una vergonya que el principal aeroport de Catalunya i un dels principals d’Europa hagi de viure aquesta precarietat. I seria encara més lamentable que algunes d’aquestes carències fossin a causa del conflicte polític entre la Generalitat i l’executiu espanyol per la sobirania catalana.

Perjudicant el Prat no es castiga l’independentisme, es llasta l’economia de tot un país.

Alerta antiincendis

Les altes temperatures de finals de primavera i principis d’aquest estiu han activat tots els plans de seguretat a l’augmentar el risc d’incendis a tot Lleida, tant als boscos com a les finques de cereals, encara en temporada de sega.

El Pirineu i pla estan en alerta permanent, la qual cosa obliga els Bombers a desplegar tots els efectius de forma ininterrompuda.

Sant Joan s’ha saldat sense incidents greus però farà bé Interior a reforçar tots els parcs i millorar el personal humà i tècnic davant d’aquesta pertinaç sequera.

tracking