SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Qui més qui menys, quan va a bona part dels supermercats, per sort no a tots, ha pogut apreciar que la fruita exposada no és tan desitjable com hauria, i més tenint en compte que la nostra és una zona productora de primer ordre.

Aquesta passada setmana, responsables d’Unió de Pagesos van denunciar l’enèsim cas de venda en una superfície comercial, en aquest cas a Alcarràs, de productes agrícoles com nectarines, paraguaians, peres i cireres en pèssim estat i de calibres ínfims, contravenint normatives europees.

Si fos un cas aïllat, no passaria res, però resulta que més de la meitat de les inspeccions efectuades l’any passat en hípers, súpers i botigues d’autoservei van descobrir deficiències en etiquetatges de productes frescos i una qualitat que deixava molt a desitjar. I el pitjor de tot, de cara al consumidor, és que aquestes carències no es tradueixen en gaires casos en preus baixos i paguem molt per sobre del que requeririen les característiques del producte, alhora que una bona part d’aquests diners no arriben tampoc al productor.

És necessari, com ja va indicar UP, que l’Agència Catalana del Consum ampliï tant la quantitat com la precisió de les inspeccions als comerços per evitar la venda de productes que no compleixin les condicions necessàries. El consumidor té dret a accedir a fruita i verdura de primera qualitat, i més, insistim, en una zona com Lleida, i l’agricultor, a cobrar un preu just per la seua producció.

Llibres de text amb molta vida

L’Ampa de l’institut Guindàvols, de la mateixa manera que altres centres docents de Lleida, va organitzar dissabte passat una nova edició del mercadillo d’intercanvi o venda de llibres de text usats, una iniciativa lloable i que hauria d’estendre’s encara més. I és d’aplaudir perquè, a més d’allargar la vida i la utilitat d’aquests volums, també permet als estudiants i a les seues famílies disposar de material docent en perfecte estat sense el desemborsament que suposaria el fet d’haver de comprar-lo nou.

tracking