SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de treballadors d’autoescoles i alumnes que aspiren a aconseguir el carnet de conduir es van manifestar aquest dimecres davant de la delegació de Trànsit en una protesta insòlita per la vaga convocada fa deu dies pels examinadors.

Aquest col·lectiu exigeix que es compleixi la promesa feta per Trànsit fa deu anys per percebre un complement salarial, de manera que no cobrin el mateix que els treballadors d’oficina i es contempli el risc que assumeixen al passar la jornada en cotxes conduïts per persones inexpertes i amb un perill afegit que ja comporta el trànsit habitual dels nostres carrers i carreteres.

Estem parlant, segons els representants dels examinadors, d’un plus de 240 euros mensuals per una activitat que objectivament comporta uns riscos, que en principi Trànsit va reconèixer i va prometre, però que continua sense concretar-se.

El resultat és una vaga que no perjudica Trànsit, sinó els aspirants a obtenir el permís de conduir i també les autoescoles, que han vist com per exemple a Lleida s’anul·laven 469 exàmens i més de 30.000 en el conjunt d’Espanya, en la culminació d’un problema que fa mesos que s’arrossega i en què els perjudicats són els aspirants a conductors i les autoescoles, que primer estaven subordinats al litigi entre Trànsit i examinadors per conèixer la data dels exàmens i ara es queden, ras i curt, sense la possibilitat d’examinar-se.

Si no hi ha proves, els alumnes desisteixen d’examinar-se, amb els perjudicis que els comporta quan el permís de conduir ja s’ha convertit en un requisit indispensable per aconseguir feina i fins per a les activitats quotidianes, i les autoescoles es queden sense alumnes i sense negoci, de manera que ja adverteixen de possibles tancaments i regulacions d’ocupació.

Parlem d’un sector que ha hagut d’adaptar-se i, fins i tot, ha sobreviscut amb precarietat, però no té per què pagar el conflicte entre els examinadors i Trànsit, que ja fa anys que es prolonga sense que des de l’administració s’hagi entrevist cap intenció de solucionar-lo. Els examinadors tenen dret a la vaga, i més si Trànsit ha incomplert les seues promeses, però no pot perpetuar-se aquesta situació que perjudica greument tercers i Trànsit té l’obligació de solucionar el conflicte.

tracking