SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Malgrat que ens trobem en ple estiu i amb temperatures que conviden poc o gens a accelerar el ritme, aquesta setmana Lleida viurà un avenç significatiu, encara que no definitiu, pel que fa a dos infraestructures que des de fa anys estan en marxa. D’una banda, avui dilluns quedarà inaugurat i, el que és més important, entrarà en servei el tram de l’autovia A-14 o de la Ribagorça, que unirà l’A-2 a l’altura de Lleida amb l’aeroport d’Alguaire.

Alhora aquest segment d’uns sis quilòmetres donarà per fi continuïtat als deu que es van estrenar el 2012. Així, l’obertura permetrà als conductors estalviar-se fins a tretze rotondes de l’N-230 del traçat comprès entre la capital del Segrià i Almenar.

Tot i que és d’aplaudir aquest avenç pel que fa a comunicacions, suposa una mica menys de la desena part dels 188 quilòmetres que separen Lleida amb la frontera francesa per Les i algun dia la majoria d’aquests, fins a Sopeira, haurien de convertir-se en autovia i agilitzar el trànsit des del pla fins a l’Alta Ribagorça i Aran, i alhora millorar la seguretat viària.

És d’esperar que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en la seua visita d’avui dilluns anunciï terminis almenys per a la redacció de projectes per concloure aquesta infraestructura, vital per a les comarques de Ponent.

I si avui és el torn de carreteres, dijous arribarà el d’equipaments turístics. Perquè en aquesta ocasió serà el president del Govern central, Mariano Rajoy, el que es desplaci a Lleida per inaugurar el parador del Roser, unes instal·lacions que representaran un salt qualitatiu quant a l’oferta hotelera de Lleida.

El que va ser antic convent, seu temporal del Museu Morera o de l’escola de Belles Arts, entre altres funcions al llarg de la seua història, ha estat sis llargs anys en obres per convertir-se en el quart parador de turisme lleidatà, després dels d’Arties, Vielha i la Seu d’Urgell. No obstant, la inauguració de dijous no es traduirà en l’obertura al públic ja que el procés per seleccionar el personal encara no ha acabat.

Confiem que aquests tràmits no es demorin en excés i que ben aviat es posi en marxa aquest equipament ja que, a més d’ampliar l’oferta turística de Lleida, ha de servir també per revitalitzar una mica més el centre històric de la ciutat.

tracking