SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Les compravendes i les gestions bancàries per internet han passat en els últims anys de ser molt minoritàries a convertir-se en pràctiques molt habituals per part de particulars i empreses. Paral·lelament, també s’ha registrat un gran augment de les estafes en operacions d’aquest tipus, com ara l’apropiació i posterior venda online de numeracions de targetes de crèdit, tal com informàvem en la nostra edició d’aquest diumenge.

Aquesta situació és fruit, d’una banda, de l’espectacular increment del nombre de transaccions i gestions a través de la xarxa i, de l’altra, del fet que la majoria dels usuaris no adopten les mesures de seguretat necessàries en aquest tipus d’operacions, com per exemple comprovar que la pàgina web on volen comprar algun article és segura i no difondre les dades personals per internet.

La digitalització de l’economia i de les activitats més quotidianes és tan accelerada que va molt al davant del nivell de preparació que la majoria de la població té per fer-ho. Això també es reflecteix en l’ús que molts fan de les xarxes socials, en les quals els insults més barroers són el pa de cada dia. Vivim en una societat digital en què la base de l’educació segueix sent analògica, la qual cosa provoca paradoxes com les ressenyades.

El lloguer com a alternativa

L’esclat de la crisi econòmica fa una dècada va provocar una aturada gairebé total de la construcció de pisos, al quedar tancada l’aixeta dels crèdits hipotecaris per a l’adquisició d’habitatges. No només això, sinó que moltes famílies també han perdut casa seua al no poder afrontar el cost de la hipoteca. Aquesta conjuntura va motivar que el mercat del lloguer, tradicionalment residual, hagi crescut exponencialment en els últims anys, fins al punt que el nombre de contractes a les comarques de Lleida s’ha quadruplicat.

Ara, quan l’economia comença a recuperar-se, caldrà veure si es manté aquesta tendència o es torna a la vella pràctica de prioritzar la compra d’habitatge a crèdit. Si es vol evitar caure de nou en l’especulació immobiliària, fomentar el lloguer és una bona alternativa.

tracking