SEGRE

Creat:

Actualitzat:

A les institucions públiques cal exigir-los respecte a la legalitat, honestedat i també un plus d’exemplaritat perquè serveixin de model als ciutadans perquè compleixin idèntics requisits en les qüestions que concerneixen l’àmbit de cada administració. Per això sorprèn que un ajuntament reconegui en sessió plenària que fins a tres equipaments municipals, d’ús tan massiu com les piscines, el poliesportiu i un museu, reben la llum a través de connexions il·legals, i no estem parlant d’un poble petit, sinó d’una capital de comarca com Sort.

I encara sorprèn més que aquesta irregularitat vingui de lluny, que l’admeti l’actual consistori perquè la va heretar del seu antecessor, que en algun cas funcioni amb un comptador d’obra des de fa 26 anys o que en d’altres la connexió sigui directament a la xarxa i, fins i tot, que hi pugui haver més edificis municipals amb irregularitats similars.

Es dóna per fet que els pagaments per consum es fan, perquè altrament l’empresa subministradora ja hauria actuat, i també es pot suposar que la seguretat del subministrament està garantida encara que sigui a través de comptadors d’obra o d’enllaços directes, malgrat que no estigui homologat, com succeeix amb les connexions de qualsevol empresa o particular, però hi ha una qüestió evident: un ajuntament no pot mantenir una connexió provisional durant dos dècades, ni pot connectar-se directament a la xarxa, perquè cap ciutadà pot fer-ho. I perquè aquest mateix ajuntament exigirà el compliment de les normes als seus ciutadans en el subministrament d’aigua, en la recollida d’escombraries o en qualsevol servei municipal. Ha de complir la llei i donar exemple.

Paperetes... per a eleccions

Pendents de la compra de les urnes i del control imposat per l’administració central, el Butlletí Oficial de l’Estat va sorprendre ahir amb l’anunci de la conselleria de Governació per “subministrar el material electoral necessari”, però no per al referèndum, una cosa que seria recorreguda, sinó per a la celebració d’eleccions al Parlament de Catalunya. Són 897.520 euros i no consta que s’hagin convocat.

tracking