SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Els sis primers mesos del 2017 han deixat unes xifres de rècord per al turisme de Lleida. Les dades d’ocupació hotelera, apartaments, càmpings i cases rurals mostren un notable dinamisme durant aquest període. En concret, mentre l’economia de Lleida va pujar un 3% de gener a juny, el turisme va augmentar fins al 8,5%, amb més de mig milió de persones allotjades i gairebé 1,2 milions de pernoctacions.

Els càmpings han sigut l’allotjament preferit pels visitants amb un increment de l’11,8 per cent, seguit d’hotels, 8,6, i apartaments, amb un 6,5%. Aquest repunt del sector comporta també més llocs de treball en hostaleria i restauració i assenta la població, alhora que evita que els joves marxin. Bones notícies, doncs, per a les comarques del Prepirineu i el Pirineu, que fa anys que treballen i es diversifiquen per aconseguir millorar la marca pròpia dels paratges naturals de Lleida.

Quant al mes de juliol, la tendència a l’alça s’ha mantingut i a falta del balanç definitiu tot apunta a una mitjana del 60 per cent, amb puntes del 100 per cent d’ocupació en festes com les falles, que comportaran un ascens mitjà del 10% respecte a l’estiu del 2016.

I a partir d’aquesta primera setmana d’agost es fregarà el 100 per cent a moltes comarques, la qual cosa corrobora que s’estan fent bé les coses i que s’ha aconseguit anar molt més enllà del turisme de neu.

La vergonya del Prat

La reunió que mantenien a la conselleria de Treball de la Generalitat els representants d’Eulen, empresa que gestiona la seguretat a l’aeroport de Barcelona-el Prat, i del comitè de vaga, va acabar passades les 17 hores d’ahir diumenge sense acord.

Al marge de les reivindicacions laborals que reclamen els treballadors i la més o menys predisposició que mostri l’empresa, el que no es pot consentir és que el ministeri de Foment, titular d’aquesta instal·lació pública, permeti el caos continuat a l’aeroport català i a sobre culpi de les cues els viatgers perquè van amb massa antelació al Prat.

tracking