SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Aran, l’Alta Ribagorça i els alcaldes aragonesos de l’N-230 estan indignats pel tall en els dos sentits a la carretera i les llargues cues que es van formar aquest dijous com a conseqüència de l’accident d’un camió entre Areny i Sopeira, i raó no els falta.

En plena operació turística del cap de setmana més àlgid del mes d’agost, amb una ocupació gairebé del cent per cent, no es pot admetre sota cap concepte les tres hores que es va tardar a restablir la circulació per una incidència ocorreguda dimecres a la nit.

La porta d’accés a una de les millors estacions d’esquí de tot l’Estat, al Patrimoni Mundial de la Vall de Boí, el complex hivernal de la Ribagorça i dos de les destinacions preferides per milers de visitants de tot el món, tant a l’estiu com a l’hivern, no pot permetre’s l’actual situació de l’N-230. Aquesta via absorbeix un trànsit de 4.625 vehicles diaris, dels quals més de 500 són camions. Des del 2010 ha estat escenari de més de 400 accidents amb gairebé una vintena de víctimes mortals i al voltant de 600 ferits de diversa consideració.

El mes de desembre passat, les diputacions de Lleida i Osca i més de 40 edils de les dos comunitats es van reunir per fer un front comú i exigir a Foment més seguretat entre Sopeira i la boca sud del túnel de Vielha, construir un tercer carril des d’aquesta població aragonesa fins al túnel i rotondes als encreuaments a la Vall de Boí i Bonansa, a part de la resta de l’A-14, evidentment. La falta d’inversió en aquest tram d’aquesta carretera ja clama al cel.

Parador i Barri Antic

Sens dubte el parador del Roser és un revulsiu per a la millora del centre històric de Lleida, que ha progressat notablement en els últims anys, però al qual queda encara camí per recórrer per considerar-se totalment integrat de la vida de la ciutat. La degradació de molts habitatges, la falta d’heterogeneïtat veïnal i comercial i la complicada circulació són assignatures pendents que l’obertura d’aquest establiment pot i ha d’ajudar a millorar.

tracking