SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Mentre avancen les investigacions policials entorn dels atemptats de dijous a Barcelona i Cambrils i que apunten que el que pretenien els terroristes era molt més letal i sanguinari que el que ha ocorregut, les mostres de dolor i solidaritat se succeeixen, especialment a les Rambles, artèria principal de la capital catalana, que s’ha convertit en una espècie de santuari per retre homenatge a les víctimes.

Sense menysprear cap dels homenatges que de forma oficial o espontània es multipliquen aquests dies, tenen especial rellevància les concentracions organitzades per col·lectius musulmans, tant les celebrades ahir a Barcelona i dissabte a Ripoll, on estava establerta la cèl·lula terrorista, com les previstes per avui a la capital catalana i també a Lleida.

I tenen rellevància perquè és vital per a ells evidenciar una vegada més que no s’ha de confondre la religió que professen amb el fanatisme i intolerància d’uns quants que, sense cap tipus d’escrúpols ni cap humanitat, tenen com a únic objectiu sembrar el terror i causar el màxim mal possible emparant-se en falsos dogmes i doctrines adulterades.

Perquè els musulmans de bé, que són la immensa majoria, criden igualment el ja conegut “No tenim por!” malgrat que són els seus coreligionaris dels seus països d’origen, en quantia, les principals víctimes de la desraó del terrorisme jihadista.

És important avui sumar-se a les manifestacions convocades per ells per deixar de nou en evidència que la gran majoria de ciutadans, siguin de la religió que siguin i de qualsevol procedència, només volem la pau i una convivència tranquil·la i que anem al mateix vaixell i lluitem pels mateixos objectius.

I també és important que ells també s’afegeixin a la convocatòria unitària llançada per l’ajuntament de Barcelona i la Generalitat per manifestar-se dissabte vinent i demostrar alt i clar i tots a una que les barbàries no podran amb nosaltres.

Catalunya ha estat i és terra d’acollida i integració (només cal recordar que en l’actualitat a Catalunya viuen 600.000 musulmans) i és en situacions crítiques i tràgiques com les que estem vivint aquests dies quan més de manifest ha de quedar.

tracking