SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Aprofitant que amb l’aplicació de l’article 155 la direcció de la conselleria de Cultura ha estat assumida pel ministre de Cultura, el nou titular del jutjat de primera instància número 1 d’Osca ha dictat una providència per la qual “és procedent reiterar el requeriment” efectuat en els seus dies als exconsellers Vila i Puig perquè assenyali la ubicació exacta de totes i cadascuna de les peces encara pendents d’entregar al monestir de Sixena i informi així mateix de la data en què s’efectuarà el lliurament i els mitjans perquè el Govern aragonès pugui disposar la correcta recepció de les peces. Si no es compleix de forma voluntària amb l’entrega, la providència judicial estableix que es reclami la participació de la unitat orgànica de la policia judicial de la Guàrdia Civil perquè elabori un cronograma i el disseny d’un dispositiu de seguretat per a l’aprehensió, el trasllat i el lliurament de les obres. S’ha d’esperar de la prudència i del sentit comú del ministre que no accedeixi a la petició judicial, en primer lloc perquè caben recursos davant aquesta decisió del jutge que encara no és ferma i que hauria de ser recorreguda pel consorci del Museu de Lleida.

En segon lloc, perquè el ministeri no és competent en aquesta qüestió per molt que s’al·ludeixi al 155 que evidentment no s’ha aprovat per solucionar el litigi de l’art i en aquesta situació de provisionalitat no pot adoptar una mesura tan transcendental que representaria un nou greuge per a Catalunya. I en tercer lloc, perquè el litigi està pendent de recursos i d’una causa oberta pel jutjat de Rubí sobre el dret de retenció. Encara que la conselleria estigui intervinguda, queden al consorci altres patrons com la Diputació o la Paeria que han d’encapçalar la defensa de l’art del Museu. Víctima per partida doble

La jove que va denunciar una violació múltiple als Sanfermines ha hagut de suportar la humiliació que s’acceptés com a prova l’informe de detectius que l’havien seguit per encàrrec d’una defensa per dir que feia vida normal. En canvi, no s’accepten els missatges dels suposats agressors. Lamentable.

tracking