SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Si no juguessin amb els nostres diners i també amb les expectatives, seria cosa de broma veure com dissenyen alguns grans projectes des de Madrid sense comptar gens amb el territori i aplicant criteris que pel que es veu no estan ni objectivats, ni planificats. Parlem del nou servei d’alta velocitat i baix cost que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va anunciar el passat 6 de febrer entre Barcelona i Madrid, concretant el nom, EVA, que s’estrenarà el 2019, que serà un 25 per cent més barat, que comptarà amb cinc freqüències per sentit, que tindrà wifi i els bitllets només es podran comprar per internet. El que no sabia o no va voler dir, i ja crida l’atenció tenint en compte els detalls del projecte que va explicar, és on pararia i al panell que il·lustrava l’acte només figurava el Prat i l’estació del Camp de Tarragona. No concretava si s’aturaria a Lleida o Saragossa, punts de pas obligat i en principi també de parada d’acord amb l’èxit de viatgers que ha recollit l’alta velocitat, però el ministre va eludir aquests detalls, que per al seu govern deuen ser secundaris. Davant del clam institucional i empresarial per exigir aquestes parades el ministre es va comprometre a estudiar-ho i aquest dissabte el president Rajoy, de visita a Aragó, ja va prometre que l’EVA també s’aturaria a Saragossa.

Aquí a Lleida no hem tingut tanta sort i el ministre s’ha limitat a contestar a l’alcalde Ros que prendria la decisió en funció de l’experiència pilot que posaran en marxa el primer trimestre de l’any que ve. Abans ja havia respost al diputat del seu partit José Ignacio Llorens que estudiaria la parada a Lleida “amb interès” després de la prova pilot. Interpretant les respostes del ministre i agraint que mostri interès per estudiar les peticions de Lleida, val a deduir que amb Saragossa o Camp de Tarragona ja han pres la decisió que s’hi aturi l’EVA sense necessitat d’esperar la prova pilot, mentre que Lleida haurà de superar alguna cosa semblant a un examen.

I ja que no ho han fet fins ara hauran d’explicar quins barems aplicaran per prendre la decisió, si podrem agafar l’EVA mentre duri la prova pilot o no hi haurà parades a Lleida en aquesta fase, amb la qual cosa difícilment hi podrem influir, o bé si dependrà de la possible demanda de viatgers i un servei adequat a bona part del territori o de la suposada magnanimitat de l’autoritat de torn.

tracking