SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sindicats, entitats socials, esportives i culturals s’han agrupat per crear la plataforma Espai Democràcia i Convivència i han convocat per al pròxim dia 15 d’abril una manifestació a Barcelona per reclamar l’alliberament dels polítics independentistes. L’objectiu de la nova plataforma és “representar de forma transversal la societat catalana” i “aportar solucions per a la situació de crisi actual”, segons van explicar els representants de les diferents entitats. Les deu agrupacions impulsores del projecte són l’ANC, Òmnium Cultural, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Lafede.cat, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Unió de Pagesos, l’Associació d’Actors i Directors Professionals i els sindicats majoritaris, CCOO i UGT.

La nova organització es considera com una evolució de la Taula per la Democràcia, que va ser una resposta a la situació d’aquell moment, però ara hi suma l’element de la convivència. Sens dubte, aquesta iniciativa és un nou pas en el front democràtic que el president del Parlament, Roger Torrent, busca per eixamplar la base contra la repressió. Totes les apostes per restablir la normalitat democràtica són benvingudes i han d’utilitzar-se com a eines per a la cohesió social, però el que és urgent ara és que el Parlament de Catalunya prengui la iniciativa de formar govern i que l’Estat espanyol i els partits que donen suport al 155 prenguin consciència que no poden enviar a la presó dos milions de catalans i que val més tard que mai per recobrar el camí, que mai s’hauria d’haver perdut, del diàleg i la democràcia com a màxim exponent de la voluntat popular.

El PP no es podrà fer el desentès gaire més temps al clam popular de bona part dels catalans i ja amb la internacionalització del procés, de molts partits, polítics i entitats d’arreu del món, des de l’ONU fins a grans capçaleres de la premsa mundial. La revenja, la humiliació, les porres i l’odi no milloraran la crispada situació actual, com es va evidenciar ahir amb els talls de carretera, les càrregues policials a Soses, que van acabar amb un ferit a l’Arnau de Vilanova. Més política i de forma urgent és el que requereix el moment actual.

tracking