SEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’endemà que el Tribunal Constitucional es carregués el xec per estudiar en castellà a l’ensenyament privat, estimant el recurs presentat per la Generalitat, s’ha confirmat que la preinscripció escolar per al curs vinent no inclourà una casella per al castellà com s’havia filtrat des del mateix Govern central. Era una maniobra més contra el sistema d’immersió lingüística que ha funcionat amb èxit a Catalunya i que s’anunciava després d’una entrevista de Rajoy amb el president de Societat Civil Catalana el 15 de febrer passat i la vicepresidenta del Govern espanyol va confirmar que estava estudiant les mesures perquè el castellà es pogués triar com a llengua vehicular a Catalunya aplicant l’article 155.

Els partits catalans van veure la iniciativa com una barbaritat, igual que el món educatiu que es va manifestar contundentment contra el globus sonda, esgrimint el bon funcionament de l’escola catalana i l’amplíssim consens que tenia la llei d’ensenyament aprovada pel Parlament. Des d’aquestes pàgines recordem que l’educació és competència exclusiva de la Generalitat, que només amb una llei del Parlament pot modificar-se la vigent i que ni el 155 podia modificar la normativa que també havia estat avalada pel Constitucional. El ministre Méndez de Vigo va reconèixer dies després les dificultats legals del canvi i finalment s’ha imposat el sentit comú i no hi haurà casella, encara que el PP no cedeix i va anunciar ahir mateix que presentarà una proposició per modificar la llei catalana i canviar el model d’immersió pel d’ensenyament plurilingüe. Al Parlament es veurà el suport que té per canviar el model. No convenç

Malgrat el to arrogant i la contundència de les seues afirmacions, la presidenta de la Comunitat de Madrid no va convèncer perquè no va aportar cap prova documental sobre les irregularitats denunciades en el seu màster. Ni va aclarir res sobre el treball final, ni la seua inassistència a classe, ni l’anomalia del tribunal que la va jutjar. Es va esplaiar sobre el que no estava en dubte i com que no dimiteix afrontarà la moció de censura.

tracking