SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Avui tampoc hi haurà sessió d’investidura perquè el candidat a la presidència, Jordi Sànchez, continua en presó preventiva, no ha obtingut el permís del jutge Llarena per comparèixer davant del ple i exposar el seu programa i en conseqüència el president del Parlament s’ha vist obligat a ajornar-lo. El jutge del Suprem ha tornat a denegar el permís a Sànchez, que sí que va obtenir en el seu dia un candidat d’Herri Batasuna condemnat per pertinença a ETA per defensar la seua candidatura al ple del Parlament basc, perquè “existeix risc de reiteració delictiva” i insisteix que Sànchez té una limitació dels seus drets polítics, encara que sigui només parcial “ja que no se l’ha privat del dret a presentar-se en un procés electoral, ni del dret a vot en la seua actuació parlamentària”.

I justifica aquestes restriccions i l’assistència al ple per “les greus conseqüències que tindria la seua reincidència respecte dels principis i drets constitucionals i polítics de tots els ciutadans espanyols i d’aquells que constitueixen el mateix cos electoral a Catalunya, així com la marcada probabilitat que aquesta reiteració sobrevingui en l’eventualitat que se li arribessin a atribuir les funcions executives per a les quals es postula”. O sigui que, segons el jutge, Sànchez pot votar, però no ser votat, se li limiten els drets perquè reincidiria i vulneraria drets dels espanyols i no se li dóna permís perquè podria ser elegit president de la Generalitat.

Hi havia un element nou al recurs de Sànchez que era la resolució del Comitè de Drets Humans de l’ONU que instava Espanya que es respectessin els drets polítics del candidat, però Llarena despatxa l’argument dient que no hi ha hagut cap indicació concreta i que els criteris d’admissió d’aquest comitè “es limiten al fet que el denunciant o el seu representant presentin per escrit la denúncia dels fets, sense que aquesta resulti contrària als principis del Pacte o de les Nacions Unides”. O sigui que no es canvia res de l’anterior resolució que també denegava el permís a Sànchez i s’obre ara una nova batalla judicial amb l’anunci d’una querella del Parlament contra el jutge Llarena per presumpta prevaricació i el consegüent trasllat de les diferències jurídiques als tribunals europeus. S’ha perdut una oportunitat de normalitzar la vida política catalana i seguim als llimbs.

tracking