SEGRE
Imatge d’un ciclista pel centre de Cervera.

Imatge d’un ciclista pel centre de Cervera.X.SANTESMASSES

Creat:

Actualitzat:

Dos ciclistes van morir ahir al ser atropellats entorn de les vuit del matí per un vehicle que va envair el seu carril, i que circulava en direcció contrària, mentre transitaven pel quilòmetre vuit de la carretera T-310, a Montbrió del Camp, Tarragona. El conductor del turisme, de 18 anys i veí de Reus, va ser detingut hores després i va donar positiu en el control de drogues, per la qual cosa va quedar sota arrest per delictes d’homicidi per imprudència i conducció sota els efectes de substàncies estupefaents.

Els ciclistes, d’uns seixanta anys, eren veïns de Riudoms, localitat propera a Montbrió. Les circumstàncies de l’accident són molt semblants a les que el matí del 6 de setembre del 2015 van costar la vida a dos ciclistes de Seròs i per les quals aquesta setmana l’Audiència de Lleida va ratificar la condemna de cinc anys i mig de presó per al veí d’Aitona causant de l’atropellament.

Les dos víctimes d’ahir són les primeres d’aquest any de ciclistes a les carreteres, però l’any passat van morir a Catalunya onze persones atropellades per vehicles. Les reaccions no s’han fet esperar i ja són uns quants els clubs d’aficionats a les dos rodes que demanen mesures urgents, tant per donar més seguretat a aquests esportistes, com penes mes dràstiques en els demostrats homicidis per negligències.

Sens dubte no els falta raó, sortir un diumenge al matí a fer esport amb un grup d’amics i no tornar a casa per culpa de persones sense cap escrúpol, ni cívic ni moral, que condueixen sota els efectes de l’alcohol o les drogues són conductes que s’han d’eradicar de soca-rel. Les campanyes de retirades de punts, multes i conscienciació ciutadana havien aconseguit recentment un descens important en el nombre de víctimes de l’asfalt, però en els últims anys tornen a produir-se repunts i en moltes d’aquestes morts intervenen imprudències greus de tercers.

Ha arribat, doncs, el moment que tant Trànsit a Catalunya com el ministeri competent del Govern central tornin a incidir amb totes les mesures al seu abast per castigar dràsticament aquestes conduccions temeràries. Com dèiem ahir amb els tractors, no tots els accidents es poden evitar, però sí disminuir les indolències que afavoreixen i agreugen qualsevol incident a les carreteres.

tracking