SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona que investiga l’1-O ha remès una exposició raonada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè investigui el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i els diputats d’ERC Josep Maria Jové i Lluís Salvadó.

Així mateix, també reclama la inclusió definitiva d’Aragonès en el procediment, del qual no es tenia constància que fos investigat formalment, encara que hi havia diferents informes de la Guàrdia Civil en poder del magistrat que apuntaven a l’actual vicepresident català.

La magistrada del TSJC Maria Eugènia Alegret serà ara l’encarregada de decidir si l’alt tribunal català admet a tràmit la sol·licitud. Evidentment no correspon a aquest diari prejutjar ni les intencions ni el fons d’aquesta petició, però compartim la intenció del nou president del Govern espanyol que no serà als jutjats on Catalunya i Espanya trobaran les vies de diàleg que puguin solucionar la situació actual, més aviat tot el contrari.

Sobretot després que tots els tribunals d’altres països que han analitzat fins ara les causes del procés han evidenciat que ni la rebel·lió ni la sedició no s’ajusten als fets pels quals estan a la presó els polítics i activistes independentistes. Talent a vessar Un equip mèdic de l’Hospital Vall d’Hebron ha trasplantat el fetge d’un donant pediàtric a dos nenes en situació crítica de 13 anys i 8 mesos, respectivament, amb la tècnica de trasplantament hepàtic split, “complex i poc freqüent”, que consisteix en la divisió del fetge del donant en dos parts completament funcionals.

Un nou exemple que ni les retallades ni les dificultats del col·lectiu sanitari a Catalunya no han minvat gens ni mica la gran capacitat d’investigació que exhibeixen cada dia tots els hospitals i instituts mèdics, entre els quals l’IRBLleida ocupa un lloc destacat. No podem malgastar aquest talent i ha de tornar la injecció econòmica a aquest sector.

tracking