SEGRE

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Gènova va obrir ahir una investigació per aclarir les causes de l’ensorrament dimarts d’un tram d’un pont en aquesta ciutat italiana, que ha causat almenys 39 morts i molts altres desapareguts, i tem que la raó hagi estat “un error humà”. “No ha estat una fatalitat, sinó un error humà”, va dir el fiscal general de Gènova, Francesco Cozzi, a la televisió pública Rai.

La investigació mirarà de respondre a “una sola pregunta, per què ha passat?” i com evitar que torni a succeir. En massa ocasions les millores de seguretat en tots els àmbits de la nostra societat vénen precedides per grans desgràcies que serveixen per revisar els protocols tant de les obres com dels vols o la lliure entrada dels alumnes als col·legis.

La seguretat zero no existeix, ni en terrorisme, ni a les carreteres ni a les cases, però el que no és tolerable ni s’ha de permetre és que les grans obres públiques, que costen milers de milions als ciutadans i a les administracions, no tinguin els controls ni de construcció ni de manteniment preceptius. És una vergonya de grans dimensions que Itàlia ha d’aclarir i fer assumir les responsabilitats a qui correspongui, però amb una lliçó de la qual hem d’aprendre tots i en tots els àmbits. Lleida, bon camí turístic El turisme de Lleida ha guanyat pràcticament un 14 per cent de visitants en dos anys i ha vist incrementar un 9 per cent les pernoctacions en el mateix període, en què s’ha arribat a les més d’1.200.000 nits d’allotjaments en els sis primers mesos d’aquest 2018 amb gairebé 600.000 visitants. Les xifres parlen per si soles i si fins ara el turisme blanc acaparava bona part d’aquest èxit, l’estiu va guanyant terreny a mesura que s’incrementa l’oferta de lleure i hostaleria complementària als paratges naturals i riquesa cultural que el Pirineu de Lleida té com a base de la seua expansió.

Les dades són de l’Institut Nacional d’Estadística i s’hi haurà de sumar aquest estiu més que bo per al sector i que mostra que s’està treballant bé i amb bones expectatives de futur.

tracking