SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil va activar diumenge a la matinada el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat en fase d’alerta per una fuita en un camió situat en una empresa al polígon industrial El Segre, concretament Teifer, al carrer Enginyer Mias, segons un comunicat del departament d’Interior.

No es va haver de lamentar cap ferit en aquest incident. L’avís es va produir a les 04.00 hores de la matinada i els Bombers hi van desplaçar sis dotacions (el furgó de risc químic, dos camions, un furgó de salvament i dos vehicles lleugers de coordinació i comandament) per contenir la fuga, que finalment va ser de cent litres d’àcid clorhídric, corrosiu i nociu, a causa d’una esquerda en una cisterna de 25.000 litres. Els protocols van funcionar a la perfecció i es va poder contenir l’abocament.

Paral·lelament , vuit dotacions de Mossos van participar en els talls de trànsit del perímetre de protecció afectat, cosa que va obligar també al desallotjament de la discoteca Biloba, amb zona a l’aire lliure, un altre local de lleure (Baobab) i al confinament del restaurant Punt Estrella.

Tot va acabar, doncs, sense més incidències, encara que la Generalitat haurà de revisar si s’ha incomplert alguna normativa de seguretat industrial, perquè al ser de nit i la concentració d’àcid no gaire elevada no es van haver de lamentar danys, però les matèries perilloses en zones urbanes, de la mateixa manera que el pas de camions amb aquests productes, és d’obligada exigència que compleixin tots els preceptes i tinguin totes les garanties.

Front europeu per la migració

El pacte entre sis països europeus per a l’atracada a Malta de l’Aquarius a què s’ha arribat aquesta última setmana pot ser el pròleg d’un acord marc sobre immigració que lideren Espanya, França i Alemanya. La cimera de Salzburg del pròxim 20 de setembre avançarà en les bases d’una estratègia concertada per fer front al creixement del nacionalisme xenòfob en governs europeus, com el cas de l’hongarès, el polonès, l’italià o l’austríac. Un front que ha de servir perquè hi hagi ports designats i quotes de repartiment més justes i solidàries.

tracking