SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va obrir ahir un expedient sancionador contra els organitzadors d’una conferència sobre l’autisme que es va celebrar a Balaguer. Els promotors de l’acte defensen la utilització d’un producte denominat MMS que conté lleixiu (clorit de sodi) per a la cura d’aquest trastorn mental també denominat Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). Salut recorda que ja havia advertit que no es podia realitzar aquest acte pseudocientífic i divulgatiu. I recorda que el producte promocionat és il·legal i està prohibit des del 2010 ja que “és nociu per a la salut si s’ingereix”. La consellera de Salut, Alba Vergés, explica en el seu compte personal de Twitter: “No permetrem que es promocionin productes il·legals i que no tenen base científica. Actuarem amb contundència i combatrem els enganys sobre la salut.” La denúncia de diverses entitats com la Confederació Autisme Espanya, l’Associació Espanyola de Professionals d’Autisme, la Federació Autisme Catalunya i la Federació Catalana d’Autisme ha estat determinant, atès que aquestes associacions fan un intens treball de documentació i comunicació per evitar aquest tipus d’actes.

Ningú dubta que l’associació Dolça Revolució, fundada per Josep Pàmies, un agricultor que conrea molts tipus d’herbes medicinals a Balaguer, ajuda molta gent amb teràpies naturals, que poden complementar la farmacologia, i són molts els facultatius que recepten aquests mètodes pal·liatius, però una cosa són analgèsics naturals i una altra, de molt diferent, prometre curar qualsevol varietat de l’autisme, quan la comunitat científica internacional nega aquesta possibilitat. És una línia roja que la medicina alternativa no hauria de creuar.

Tendència turística positiva El pont del Pilar va tancar la temporada del turisme actiu a Lleida i, igual que la resta de l’any, fa un balanç positiu amb un increment del 4 per cent. Aquesta tònica de millora permetrà superar amb escreix els 1,18 milions de visitants de l’any passat i marca la tendència positiva que el sector ha d’aprofitar.

tracking