SEGRE
Vox suspèn de militància el membre del partit detingut a Lleida

Vox suspèn de militància el membre del partit detingut a Lleida

Creat:

Actualitzat:

La detenció de José Antonio Ortiz Cambray per delictes contra la llibertat sexual, que inclouria presumptes abusos de persones discapacitades, ha sacsejat la societat lleidatana i espanyola per l’escabrositat dels fets i també per la vinculació del detingut amb el partit d’extrema dreta Vox. Des d’aquest partit es va intentar negar la relació amb el detingut, exigint fins i tot desmentiments públics de la informació publicada i assegurant que només era un militant de base i fins i tot que el comitè executiu nacional no va acceptar la proposta d’Ortiz de presidir el partit a Lleida i que no tenien estructura organitzativa a la província.

És el que deien ahir, i fins i tot van fer una escombrada a les xarxes socials per esborrar vinculacions, però el cert és que aquest mateix dilluns va presentar una denúncia davant de Fiscalia per presumpte delicte d’odi per l’aparició d’uns ninots penjats i ho va fer en qualitat de president de “Vox Lérida”, de la mateixa forma que a les xarxes socials figuraven missatges seus com a president del partit a Lleida i es recollien els seus viatges a Vielha per reunir-se amb simpatitzants o la seua participació en un acte del partit a Madrid com a president provincial i a més va ser el número 1 de Vox a la candidatura al Senat. Si no era president de Vox a Lleida, almenys fins ahir exercia com a tal i tampoc no és cert que no comptin amb estructura organitzativa a Lleida perquè també hi ha un vicepresident que acompanyava en alguns actes el president, disposen de pàgina web, són actius a les xarxes socials, preparaven candidatures i organitzaven actes als quals érem convocats.

Evidentment, cap partit no és responsable dels actes dels seus dirigents, però cal deixar clar que, malgrat els desmentiments, Ortiz era el líder de Vox a Lleida.

Candidatura transversal

La Generalitat ha creat un programa per preparar la candidatura Pirineus-Barcelona als Jocs Olímpics del 2030 i la voluntat és, a més de la projecció exterior de Catalunya, impulsar el desenvolupament econòmic i social de les comarques del Pirineu. És el camí, convertir-lo en un projecte transversal i no centralista.

tracking