SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Avui dilluns serà el primer dia laboral de la nova etapa de confinament per als més de 210.000 habitants del Segrià i la mesura anunciada per sorpresa dissabte al matí segueix sent motiu de polèmica. D’una banda, va augmentar la indignació de molts ciutadans que, complint al peu de la lletra la normativa, van tornar precipitadament dissabte al matí dels llocs on havien anat a passar uns dies de vacances o un cap de setmana de descans, quan hores més tard es va matisar que podien tornar als seus domicilis quan volguessin.

En aquest sentit, val a assenyalar que mentre aquí l’entrada en vigor del confinament es va anunciar amb només dos hores d’antelació, l’executiu gallec va donar a conèixer ahir al matí que també confinava la comarca d’A Mariña, amb la gran diferència que el “tancament” entrava en vigor al cap de dotze hores, és a dir, la passada mitjanit, cosa que va permetre als afectats tenir prou temps per preparar-se. A més, aquesta situació en aquella zona està previst que es prolongui només durant cinc dies, curiosament quan finalitza la campanya electoral de les autonòmiques gallegues. Així mateix, ahir, a més de transcendir que Salut no va anunciar divendres el confinament del Segrià per por de l’efecte “èxode” i malgrat haver-ho sospesat, la conselleria que dirigeix Alba Vergés no descartava que aquesta situació podria prolongar-se més enllà dels quinze dies que va plantejar com a màxim el seu homòleg d’Interior, Miquel Buch.

Com dèiem ahir, és d’aplaudir qualsevol iniciativa que s’adopti per preservar la salut dels ciutadans i evitar que s’expandeixi la pandèmia, objectius prioritaris per a qualsevol administració, però sembla que en aquesta ocasió hi ha hagut precipitació i també improvisació. Una altra prova d’això és la inquietud sembrada entre els estudiants de comarques alienes al Segrià que han d’examinar-se de la selectivitat des de demà a Lleida i que no sabien com els afectaria el confinament. Inexplicablement, des de la Generalitat es va anunciar que fins avui no es donaria a conèixer què passaria tot i que, a última hora d’ahir, la secretaria d’Universitats va avançar que els alumnes podran fer les proves com estava previst només acreditant el motiu del desplaçament.

tracking