SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Entre indignats i resignats, els dos-cents mil habitants del Segrià hem iniciat un estrany confinament que ens impedeix sortir de la comarca, però que no serà obstacle perquè avui vinguin alumnes de tota la província a examinar-se de selectivitat, i del qual encara no coneixem les raons veritables perquè divendres la consellera descartava qualsevol confinament, mentre aquell mateix dia els Mossos ja preparaven el dispositiu que es va fer efectiu dissabte, en ple cap de setmana de juliol amb mitja ciutat a la platja o la muntanya després de quatre mesos sense poder sortir. Segueix el cúmul de contradiccions amb el termini per tornar, primer de dos hores i finalment del cap de setmana, sense més explicacions, i ho rematen amb una amenaça de confinar-nos a casa si no millora la situació. Com si fos culpa dels ciutadans o ens haguéssim portat malament.

Tanmateix, no aclareixen quina és la incidència de temporers i persones sense sostre en l’estadística de contagiats i es limiten a dir que és notable malgrat que no tenen dades epidemiològiques, compartint potser la por de l’alcalde que se’ls qualifiqui de racistes. Però caldrà explicar que dels catorze brots existents al Segrià deu han estat localitzats en empreses hortofructícoles i un altre en un alberg per a sensesostre, a part de dos en residències i un altre en un bloc de pisos, i que temporers i sensesostre s’han mogut sense cap restricció per les comarques en fase dos d’Aragó i el Segrià, i que alguns han seguit treballant malgrat tenir símptomes del virus sense que Salut se n’assabentés. I evidentment no és culpa dels temporers, ni dels sensesostre, que prou pateixen, sinó dels polítics que han mirat cap a una altra banda mentre anaven arribant a les nostres comarques sense contractes, sense papers i enviats per altres polítics amb l’esquer que aquí trobarien feina, que s’han rentat les mans mentre s’allotjaven en condicions indignes i han reaccionat tard amb promeses de regularització que han actuat com a efecte crida, i que sanitàriament no han pres cap de les mesures que recomana l’OMS per controlar possibles rebrots.

Ni s’ha atès el temporer que sap que es queda sense feina si dóna positiu, ni l’agricultor que ha de fer la collita i tem el rebrot i s’ha deixat tot sota la responsabilitat del ciutadà. El qual, a més, volen tancar.

tracking