SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Les previsions que el turisme pogués salvar la campanya d’estiu se n’estan anant en orris pel rebrot de casos, però també per una deficient gestió de la informació sobre el coronavirus que ha desencadenat d’una banda mesures exagerades d’alguns governs europeus i per una altra ha alimentat la por de possibles visitants a desplaçar-se a zones de teòric risc. L’error ha estat una vegada més permetre que es confongui la part amb el tot, i així els contagis al Baix Segre s’estan convertint en un llast per captar turistes al Pirineu o els problemes sanitaris a l’Hospitalet i Barcelona han provocat que es recomani als francesos que no visitin tot Catalunya. Hem arribat a la paradoxa que Bèlgica col·loqui al mapa Lleida i Osca amb una prohibició expressa de viatjar a aquestes províncies quan la situació sanitària a les comarques pirinenques no presenta més riscos que els que pugui presentar Flandes o la regió de Brussel·les o que des de Madrid s’anul·lin reserves per fer ràfting perquè hi ha mesures restrictives per a la Noguera, al confondre la comarca amb el riu. El resultat és que un dels sectors més determinants de l’economia lleidatana, amb una aportació de prop del 15 per cent del Producte Interior Brut i molt estacional, o amb uns ingressos en el conjunt de l’Estat de 160.000 milions d’euros i que dóna ocupació a tres milions de persones, pot trontollar pel Covid i una gestió deficient de la informació i fins i tot de la promoció.

Cal preservar la salut i controlar els focus, però també informar clarament d’on són, quin és l’origen, quin perill comporten i com s’estan combatent i de poc serveix que surtin ministres o consellers a dir que els focus estan controlats quan la seua credibilitat ha anat minvant.

De poc serviran campanyes de promoció com la que impulsa la Diputació de Lleida si s’estavellen contra informacions confuses i de vegades esbiaixades sobre confinaments a la província que fan dubtar possibles visitants que busquen altres destinacions o prefereixen quedar-se a casa. El temps corre en contra i fan falta gestions diplomàtiques per explicar per exemple als francesos que Aran, el Pallars o l’Alt Urgell no registren casos i presentar les nostres comarques com una destinació segura amb una oferta de cultura, naturalesa o esport que no comporta risc i ofereix al·licients per a tota la família.

tracking