SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Abans que el jutge confirmés el decret que suavitza les restriccions per a Lleida i sis pobles del Segrià, molts establiments van instal·lar les terrasses en un intent més simbòlic que efectiu de recuperar part de la recaptació perduda aquest mes de juliol, però és evident que ni als hostalers ni a la seua Federació no els ha convençut que el desconfinament només servís perquè poguessin obrir les terrasses al 50 per cent. Bàsicament perquè l’estructura del sector a Lleida no passa per les terrasses, que no deixen de ser un complement, tant per les característiques dels establiments i fins i tot l’urbanisme de la ciutat com sobretot per la climatologia de la ciutat, amb temperatures extremes a l’hivern i a l’estiu que fan poc confortables les terrasses.

Com gràficament va dir ahir el president de la Federació d’Hostaleria, convidem la consellera a dinar en una terrassa de Lleida a 40 graus, perquè a més la mesura ha coincidit amb la primera onada de calor després d’un mes de juliol amb temperatures relativament moderades. Si a més s’ha doblegat la corba de contagis com diuen des de Salut, si la taxa de reproducció del virus està per sota d’1, inferior a la de l’àrea metropolitana de Barcelona, i si els mateixos portaveus de l’Arnau admetien ahir que la pressió sobre l’hospital s’ha reduït en un 28 per cent i no hi ha previsions d’habilitar noves plantes per a malalts de Covid, per què se segueix penalitzant l’hostaleria amb aquesta restricció que continua provocant abundants pèrdues i pot destruir encara més llocs de treball? Per què es penalitza més l’hostaleria de Lleida i els sis pobles del Segrià que la de Barcelona quan és evident que aquí tenim menys massificació i es poden respectar millor les limitacions d’aforament? Potser consideren que l’obertura de l’interior dels bars pot convertir-se en un focus de propagació? Si és així, que ho expliquin amb les dades de què disposen i ho acceptarem, però quan les autoritats sanitàries s’han referit a possibles focus mai han citat els bars i restaurants de la ciutat.

L’obertura de terrasses és un pal·liatiu que no solucionarà els greus problemes del sector, i de fet molts establiments no han obert, i tampoc és solució que s’habilitin més terrasses als carrers com proposa la Paeria. El més lògic seria que s’apliquessin a Lleida mesures similars a les que estan vigents a l’àrea metropolitana.

tracking