SEGRE
Excursionistes banyant-se en un dels llacs alpins de la muntanya de la Pica d’Estats, a Àreu, pràctica que està prohibida.

Excursionistes banyant-se en un dels llacs alpins de la muntanya de la Pica d’Estats, a Àreu, pràctica que està prohibida.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Hi ha els que es prenen molt a pit el tema de rentar els draps bruts a casa i ho escombren tot a sota de la catifa perquè ningú no vegi ni les molles. No és el cas del Parc Natural de l’Alt Pirineu. L’organisme va fer públic ahir a través de Twitter que paratges com la Pica d’Estats, els accessos a l’estació de Sant Joan de l’Erm o el port de Sotllo, hàbitat de la sargantana pallaresa, una espècie protegida i en perill d’extinció, estan massificats. El vídeo de la llarga cua d’excursionistes esperant torn per fotografiar-se al costat de la creu que corona els 3.143 metres de la muntanya més alta de Catalunya donava compte d’aquest fet. Que aquest estiu el Pirineu hagi atret els turistes que han decidit no viatjar lluny per la pandèmia o els que han fugit de les aglomeracions de la platja i les grans ciutats és una gran notícia per a l’economia de les comarques de muntanya, però la qualitat sempre és més important que la quantitat i davant de la possibilitat de morir d’èxit, el toc d’alerta del Parc Natural és un acte de valentia. Que als estanys alpins, en què el bany està prohibit per no alterar-ne el fràgil ecosistema amb restes de crema solar o repel·lent d’insectes, es vegi més gent a l’aigua que en algunes piscines de ciutat ha empès l’Alt Pirineu a prendre la decisió de regular els accessos d’acord amb Àreu, ens local propietari d’aquests terrenys comunals, així com amb l’ajuntament d’Alins. A falta de concretar-se les mesures que s’adoptaran, és d’agrair que se segueixi la màxima de prevenir abans de curar. Els turistes són benvinguts, però perquè tornin se’ls ha de poder donar el que han vingut a buscar: naturalesa en estat pur.

Tots preparats Avui és un dia marcat a l’agenda de milers de llars: tornada a les aules després de sis mesos i un dia. Amb els centres escolars adaptats a la nova normalitat que imposa el coronavirus, comença un curs escolar atípic en el qual professors, pares i alumnes hauran de posar molt de la seua part perquè tot funcioni.

tracking