SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Al cap de quatre anys de bravates, amenaces i fanfarroneria, ahir va arribar un nou missatge des dels Estats Units amb la presa de possessió de Joe Biden i un discurs que convida a la unitat, a la tolerància, a l’esperança i a superar la ruptura que viu la societat americana després de Donald Trump. El nou president va destacar que malgrat tot ha guanyat la democràcia, va prometre ser el president de tots, els que l’han votat i els que no, va fer una crida per acabar la guerra no civil que ha provocat el seu antecessor d’enfrontament entre blaus i rojos, va defensar el paper de la dona amb la seua vicepresidenta Kamala Harris al costat, i va criticar els extremismes i també el supremacisme blanc. Són missatges lògics, però contrasten profundament amb el discurs de Trump de fa quatre anys, en el qual només va esmentar la paraula unitat en una ocasió, mentre que ahir va ser l’eix del discurs de Biden. El nou president també va marcar diferències amb el negacionisme de Trump amb un homenatge a les víctimes del coronavirus, que ha causat als Estats Units més morts que qualsevol guerra, i amb unes mesures més contundents per combatre la pandèmia, i també amb un nou marc de relacions amb Europa, que el seu antecessor havia menyspreat sistemàticament. No ho tindrà fàcil perquè Trump, que ni tan sols va tenir la decència d’assistir a l’acte de relleu en un gest insòlit en la història nord-americana i s’ha acomiadat amb un centenar d’indults als seus amics, ha deixat una societat dividida i enfrontada, i a més ha aconseguit un suport social ferm que farà difícil la reconciliació.

Però l’important és que des d’ahir una persona assenyada ocupa el despatx oval de la Casa Blanca i que arriba amb un missatge d’esperança, d’unitat i de tolerància per restablir l’esperit que mai s’hauria hagut de perdre. Els incidents del Capitoli han de ser la millor vacuna davant de populismes com el de Trump, perquè la democràcia va arribar a estar en perill i perquè els Estats Units i el món necessiten polítics assenyats i no demagogs.

El clam del Pallars Sobirà

Tots els alcaldes del Pallars Sobirà amb el president comarcal al capdavant van anar dimarts passat a Barcelona per expressar la seua queixa pel mal tracte que rep la comarca. El futur de l’heliport de Tírvia és l’últim greuge, però el malestar s’arrossega des de la suspensió del festival del Doctor Music i s’ha agreujat perquè no s’atenen les seues peticions d’un tractament diferenciat en les mesures restrictives del coronavirus. Quan són tots els alcaldes els que recullen el clam d’una comarca, han de ser escoltats i atesos perquè plantegen peticions més que raonables. 

tracking