SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Encara no hem arribat a l’equador del mandat municipal i la Paeria afronta la segona crisi amb la destitució del regidor d’Esports, elegit al grup de JxCat i que ara perd les competències però no l’acta de regidor i passa a formar part del grup de no adscrits. No fa ni un any va ser la regidora d’ERC Regina Cairol la que va dimitir amb nocturnitat per raons personals segons els uns i per discrepàncies polítiques segons els altres, sense que brillés la pregonada transparència amb què va arribar a la Paeria el tripartit. Va dimitir, va ser substituïda i no es va alterar l’equilibri municipal.

Ara, li ha tocat al segon grup de l’equip de govern, JxCat, perdre un regidor després que una pregunta del PSC provoqués una investigació firmada per les regidores de Participació i Lluita contra la Corrupció i la de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional en la qual detectaven irregularitats en diversos contractes subscrits per l’àrea d’Esports. L’afectat, Sergio González, va posar les seues competències a disposició de l’alcalde, que l’ha destituït del càrrec després que les assemblees locals d’ERC i el Comú exigissin responsabilitats polítiques i cessaments. Des de JxCat van assumir ahir en roda de premsa que no hi havia cap il·legalitat, però sí que podien admetre’s conflictes d’interessos en algunes adjudicacions i falta d’ètica, de forma que en conseqüència l’aparten del grup municipal i González passa a formar part del grup de regidors no adscrits.

Des de l’oposició consideren que s’ha elegit el regidor com a cap de turc, ressalten que el 95 per cent de les factures a l’empresa que es consideren irregulars corresponen a l’àrea d’Urbanisme i demanen explicacions al tinent d’alcalde de l’àrea, Toni Postius, i per intentar tancar el cas la comissió de Transparència elaborarà un codi ètic per regular les contractacions i evitar que es repeteixin casos com aquest, mentre el regidor assenyalat insisteix que no ha comès cap il·legalitat i que ha treballat de la forma més eficaç possible i amb el mínim cost.

Caldrà veure si aquesta crisi s’ha tancat en fals, com insisteix l’oposició, i hi ha més contractes irregulars, però a diferència de la dimissió de Cairol en aquest cas és significatiu que les crítiques i les exigències de responsabilitats arriben des de dos dels socis de l’equip de govern. Evidentment no perilla la majoria de l’actual tripartit, però és significatiu que els atacs més contundents al regidor i al grup de JxCat hagin arribat del Comú, que des d’Esquerra hagin secundat les crítiques i que hagi de ser l’alcalde qui assumeixi més competències, en aquest cas les d’Esports. Tampoc s’ha d’oblidar que estem en campanya, en la qual tot es magnifica i més quan els socis representen opcions enfrontades, però és evident que la cohesió del govern municipal no és tan sòlida com fa un any i mig.sp;

tracking