SEGRE
El director de SEGRE, Santiago Costa, amb el delegat del Govern, Ramon Farré, i alguns dels candidats assistents al debat.

El director de SEGRE, Santiago Costa, amb el delegat del Govern, Ramon Farré, i alguns dels candidats assistents al debat.CIUTADANS

Creat:

Actualitzat:

El debat del grup SEGRE va tancar una vegada més la campanya electoral amb la participació dels vuit grups amb representació parlamentària a Catalunya. Tots van poder expressar les seues crítiques i propostes amb contundència en ocasions, però sempre amb educació, admetent els que representaven opcions de govern que s’haurien pogut fer les coses millor però defensant la gestió en uns moments que, evidentment, són excepcionals, i amb la pandèmia com a gran tema de debat.

Li va tocar a Marta Vilalta defensar la tasca dels consellers del seu partit, ERC, més involucrats en la gestió de la pandèmia, Salut, Treball o Educació, i va sortir airosa de l’afany malgrat la contundència dels adversaris, especialment el candidat de Ciutadans, que va qualificar de vergonyós el que ha passat a les residències. Més centrat en els temes econòmics el candidat de JxCat, Ramon Tremosa, que va demostrar el seu coneixement dels temes europeus i va reclamar que sigui Catalunya la que decideixi sobre els fons comunitaris.

El candidat del PDeCAT, Marc Solsona, va centrar les seues intervencions en la defensa de l’autoestima de Lleida i vaposar en relleu la feina feta pels seus alcaldes a comarques. Per Ciutadans, Jorge Soler va fer gala de la seua experiència com a metge i parlamentari, marcant distàncies amb la gestió sanitària a Madrid i Barcelona i reclamant el vot al seu grup per acabar amb el procés.

.

El socialista Òscar Ordeig va traslladar a Lleida el model Illa de discurs tranquil, rebatent les crítiques i retraient als representants del govern català perquè no havien fet el que estaven prometent. Per la CUP, Pau Juvillà va ser contundent en la crítica, en l’exigència que el sector públic recuperi protagonisme en la Sanitat i en l’àmbit farmacèutic i en la defensa de la dignitat dels temporers de la fruita.

La candidata del PP, Marisa Xandri, va reclamar que acabi el procés, que, segons la seua opinió, ha afectat l’economia catalana, i va demanar que deixi de castigar-se sectors com el comerç o l’hostaleria, combinant salut i economia com altres comunitats, i per En Comú Podem, Jaume Moya, va defensar les aportacions del seu grup al Govern central en la gestió de la pandèmia com els ERTO o la política laboral, apostant per una república i un nou marc de relacions Catalunya-Espanya. Van ser més de dos hores de debat aclaridor de postures que manifesten que la qüestió nacional continua marcant els dos blocs, independentistes i constitucionalistes, per sobre de qüestions més ideològiques, que els aliats en els respectius governs es van respectar guardant els atacs per a l’altre bloc i en el qual tots van coincidir que l’important és la participació i que, malgrat la pandèmia, s’ha de combatre l’abstenció.

Després d’una campanya atípica, les postures han quedat clares i ara tenim la paraula els ciutadans.

tracking