SEGRE

EDITORIAL

Tempesta política després dels aldarulls

Creat:

Actualitzat:

Mentre l’Audiència de Lleida confirma una nova condemna per a Pablo Hasél, aquesta vegada a dos anys i mig de presó per amenaçar un testimoni, la tempesta per la detenció continua amb destrosses i vandalisme als carrers, per tercer dia, i també s’ha traslladat a la política a tots els nivells. En el Govern espanyol hi ha profunda divisió entre els dos socis i mentre que Podem es nega a condemnar la violència en les manifestacions i se solidaritza amb “els represaliats per la policia”, el PSOE afirma que una cosa és defensar la llibertat d’expressió i una altra, encoratjar situacions amb ferits i detinguts.

Les diferències que venen de lluny per discrepàncies sobre la llei d’igualtat, la llei trans o mesures econòmiques com els canvis en la Seguretat Social, la reforma laboral o el repartiment dels fons europeus, s’han aguditzat en els últims dies per les crítiques del vicepresident Iglesias a la condició democràtica del país que governa i, ara, amb postures que els dos socis consideren recíprocament contradictòries i incoherents sobre el cas Hasél.

A Catalunya, malgrat que hi ha una major coincidència entre els futurs socis de govern a criticar l’empresonament del raper i denunciar els problemes de la justícia espanyola, l’escull està en l’actuació dels Mossos en les manifestacions de suport a Hasél.

La CUP exigeix una depuració del cos policial després que una dona de Barcelona perdés un ull per un tret dels antiavalots i de les detencions en diverses localitats catalanes com Lleida i Vic, per negociar, encara que un sector, Endavant, ja s’ha mostrat contrari a participar en l’executiu. De moment, ERC no accepta aquestes exigències i JxCat, partit al qual pertany el conseller d’Interior que va parlar de violència intensa i gratuïta, manté els seus dubtes i, a l’espera del que es decideixi a Brussel·les, no té cap interès a facilitar una negociació ràpida com volien Junqueras i Aragonès.

I tampoc els ajuntaments com el de Lleida es lliuren de la tempestuosa situació, perquè han de fer compatible el suport a la llibertat d’expressió i els laments per les destrosses que pateix el mobiliari urbà. I la situació pot anar a pitjor.

Al ritme del fabricant

La població que té de 45 a 55 anys es vacunarà abans contra la Covid que la que té més de 80 anys o més de 70, que és de major risc, per la senzilla raó que hi ha més vacunes disponibles d’AstraZe· neca que d’altres fabricants. Les d’Astra no són re· comanables per a majors de 55 anys perquè perden eficàcia i el ritme de vacunació es fa no per criteris sanitaris sinó en funció dels subministraments que fan els fabricants de vacunes. 

tracking