SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Malgrat que famosos sense cap mena de coneixement mèdic com Victoria Abril o Miguel Bosé en qüestionin l’eficàcia, cal seguir insistint que les vacunes són la gran esperança per a la normalització de la vida ciutadana davant la Covid. La seua eficàcia està provada i avalada pels especialistes mèdics i totes les agències de medicaments i a més s’està demostrant que la generalització de les vacunes en països com Israel o a les residències a Espanya rebaixa dràsticament els contagis fins a generar immunitat.

Sempre hi ha hagut terraplanistes i conspiranoics, però negar l’eficàcia de les vacunes és una mostra d’ignorància científica i mèdica, quan més necessàries són per l’aparició de noves soques, amb més capacitat de contagi, que han obligat a ser prudents i frenar el ritme de desescalada. S’ha de confiar en l’augment de la producció de vacunes perquè se’n pugui generalitzar el subministrament i accedir a aquesta immunitat que facilitaria la normalització de la vida.

A Espanya, l'actual normativa legal no contempla com a obligatòries les vacunes, a diferència del que succeeix en altres països com Itàlia, França o Polònia, encara que podrien establir-se excepcions en situacions extraordinàries o per mandat judicial, però de moment el govern no contempla l'obligatorietat encara que a Galícia ja s'hagin aprovat iniciatives en aquest sentit. El que sí que s'estan preparant són els passaports de vacunació que la Unió Europea vol implantar per a aquest estiu i facilitar la mobilitat als qui ja estiguin immunitzats.

Mancant concretar les condicions tècniques, la decisió està presa per a afavorir la reactivació del turisme i descartant les reticències dels qui plantejaven que podia ser una discriminació perquè també fins ara s'exigien determinades vacunacions abans d'entrar en alguns països. També podria exigir-se per a accedir a determinats recintes o participar en actes concrets amb la garantia que no hi hauria contagis.

Abans, en qualsevol cas, caldrà generalitzar les vacunes, aconseguir que s'augmenti la producció i se subministri a percentatges majoritaris de la població.

Rei reincident

Només dos dies després de la commemoració dels 40 anys del fracàs del cop del 23-F, en el qual el seu fill Felip VI va reivindicar la seva actuació i la seva figura, Joan Carles I torna al primer pla de l'actualitat en pagar a Hisenda més de quatre milions en una segona regularització fiscal. Reconeix ara que la quota defraudada és molt major i tots podem dubtar que sigui "completa i veraç" com exigeix la llei.

I a més hi ha altres tres línies de recerca sobre Juan Carlos obertes pel Tribunal Suprem.

tracking