SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Després d’un any marcat per la pandèmia i els confinaments, avui tornem a celebrar Sant Jordi en la seua data tradicional després que l’any passat no funcionés el fet de traslladar-lo al juliol. Amb algunes restriccions perquè el malson sanitari encara no s’ha acabat, però tornen els llibres i les roses al carrer, concentrats en determinades zones però amb il·lusió renovada i, sobretot, moltes ganes de celebrar la festa més bonica del calendari perquè confereix protagonisme al llibre i a la cultura.

A les novetats de l’any passat, que en alguns casos no es van poder presentar, ni gaudir, s’afegeixen les d’aquest any i, com no podia ser d’altra manera, hi ha valoracions sobre l’epidèmia i com ens ha afectat, continuen sorgint llibres que afronten les diverses perspectives del procés i no faltaran les noves obres dels autors tradicionals que acaparen el rànquing de vendes. Afortunadament aquest any podrem gaudir d’un extens ventall de llibres al carrer per satisfer tots els gustos i perquè el sector pugui recuperar-se després d’uns mesos desastrosos i aprofitar la festivitat en què es concentra el nombre més elevat de vendes.

Diuen que els mesos de confinament, amb més temps disponible i menys alternatives de lleure, han reactivat l’afició per la lectura, i tant de bo sigui així i que també es tradueixi en vendes perquè un poble que llegeix és un poble viu, que millora i està més capacitat per superar les dificultats. I tant de bo que la festivitat de Sant Jordi torni a viure’s amb l’esplendor de sempre, amb els carrers plens i amb la cultura com a protagonista i que Sant Jordi derroti el virus.

La batalla de Madrid Són unes eleccions autonòmiques les que se celebren a Madrid, però hi ha en joc la valoració dels ciutadans sobre la pandèmia, la polarització entorn de la candidata del PP i la seua gestió i també un enfrontament entre la dreta agrupada al voltant de Díaz Ayuso i una esquerra dividida en tres grups amb un lideratge feble d’Ángel Gabilondo, que s’ha vist superposat per l’estratègia dictada des de La Moncloa pel mateix Pedro Sánchez.

Dimecres a la nit es va viure l’únic debat de la campanya amb la pandèmia com a protagonista i ahir es va conèixer el sondeig del CIS que dona igualtat entre els dos blocs amb la possible incògnita que la possible guanyadora, Ayuso, que milloraria sensiblement els resultats, pot veure’s perjudicada per la desaparició de Ciutadans, de manera que els tres grups d’esquerra –PSOE, Més Madrid i Podem– podrien aconseguir la majoria. En qualsevol cas, el PP necessitaria Vox per mantenir-se al poder i és mala notícia per a la democràcia que l’extrema dreta segueixi guanyant protagonisme. Ja es veurà. 

tracking