SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Arriba l’1 de maig, dia dels treballadors, després de conèixer-se les males dades d’ocupació de l’Enquesta de Població Activa que vam publicar ahir i que justifica més que mai la celebració d’avui. L’impacte de la pandèmia continua sent brutal en el món del treball, amb la destrucció de més de 137.000 llocs a Espanya en el primer trimestre i dades extrapolables a Lleida, on s’han destruït gairebé cinc mil feines en un any, amb un increment del nombre d’aturats en 10.500 persones.

Vacunats als llimbs Malgrat que el 2020 va ser l’any més dur, en aquest primer trimestre del 21 es manté la tendència negativa, i a Lleida es registren 2.300 parats més amb la desaparició de 1.300 llocs de treball respecte al trimestre anterior, la qual cosa mostra com els efectes del confinament i les restriccions tenen unes conseqüències nefastes en l’economia i en l’ocupació, sense que la petita recuperació registrada en l’agricultura i la indústria compensi la negativa evolució de la construcció i el sector serveis, que és el gran perjudicat amb deu mil llocs de treball menys. Hi ha menys ocupació i més atur, amb l’agreujant afegit que més de 400.000 treballadors a tot Espanya s’han acollit a expedients de regulació temporal i els sindicats temen que tres de cada deu d’aquests treballadors poden acabar perdent la feina.

I si cal posar cara a aquest drama, cal destacar que hi ha dos sectors especialment castigats, el de les dones, l’índex d’atur de les quals pràcticament s’ha doblat a Lleida, i el dels joves, que registra uns nivells més que preocupants, i que ronda el 40 per cent entre els menors de 30 anys. .

tracking