SEGRE
L’escriptor Josep Borrell.

L’escriptor Josep Borrell.

Creat:

Actualitzat:

Després de catorze mesos de restriccions, més o menys dures depenent de la incidència de la pandèmia, amb un estat d’alarma limitant moltes de les nostres llibertats i un toc de queda instaurat durant gairebé dos-cents dies, aquesta passada matinada els ciutadans hem recuperat una certa normalitat al decaure el segon estat d’alarma i, consegüentment, al quedar abolit el límit horari per estar al carrer i el confinament perimetral. Les autoritats ja van anunciar que, a partir de mitjanit, incrementarien les patrulles per assegurar que els límits que encara es mantenen en vigor, especialment les reunions de persones, que continuen prohibides si són de més de sis, es respectessin.

Aquests dispositius havien de ser similars a grans celebracions, com la de la nit de Sant Joan o la de Cap d’Any. I precisament com si d’aquest cas es tractés, després de dos hores als llimbs (de les 22.00 a les 0.00), les campanades del rellotge donaven pas a una nova etapa amb molta més llibertat en tots els sentits.

Malgrat tot, i sense oblidar el sofriment en tots els sentits que hem patit des del mes de març de l’any passat, per descomptat des de les morts fins a les conseqüències econòmiques i passant per les seqüeles emocionals de milers de persones, hem de ser tots conscients que la guerra no està en absolut guanyada. El ja important nivell de vacunació, que protegeix cada vegada més franges de la ciutadania de possibles contagis, és un fre importantíssim davant de la Covid, però encara no ha arribat el moment d’abaixar la guàrdia del tot.

Hem de seguir respectant alguns dels nous hàbits que han arribat per quedar-se durant temps com és l’ús de les mascaretes, la higiene de mans i el manteniment de les distàncies. És per això que podem entrar en aquesta nova etapa com si fos després de la nit de Cap d’Any, però sent conscients que encara hem de deslliurar més batalles per poder superar la pandèmia.

Ara les autoritats ens deixen més lliures, però de la nostra responsabilitat col·lectiva depèn que seguim per aquest camí positiu i que no fem passos enrere.. Govern en minoria

El candidat d’ERC a president de la Generalitat, Pere Aragonès, va posar fi ahir a vuitanta-tres dies de negociacions amb JxCat i va anunciar la intenció de constituir un executiu en solitari, la qual cosa va sorprendre els que havien estat els seus socis, que, el dia anterior i en paraules del seu dirigent, Jordi Sànchez, auguraven un acord “imminent”. El front independentista queda doncs esquerdat i tot apunta que el Govern que pretén encapçalar Aragonès comptarà amb poc marge de maniobra si no s’adapta a possibles pactes amb altres formacions, que fins ara poc s’han tingut en compte.

tracking