SEGRE

Creat:

Actualitzat:

La primera nit de la nova normalitat, després que decaigués l’estat d’alarma i quedés sense vigència el toc de queda amb què hem conviscut llargs mesos, va deixar imatges preocupants, encara que també esperades, en nombroses ciutats, entre les quals Lleida. A Barcelona van ser milers de persones les que van sortir al carrer i, en el cas de la capital del Segrià, desenes de joves, molts d’ells sense respectar les distàncies i sense mascaretes, es van concentrar de matinada a la canalització, on es van repetir situacions com les que s’havien vist dos dies abans, amb la celebració de la festa major de la Universitat.

La Guàrdia Urbana, segons fonts oficials, va optar per no intervenir per evitar mals majors, ja que la seua actuació podia haver comportat la dispersió dels que hi estaven reunits per tota la ciutat. En primer lloc i encara que ens pesi, val a assenyalar que aquest tipus d’aglomeracions eren més que previsibles després de mesos de tancament per a una franja de la població en la qual el contacte social és bàsic.

A més, s’hi unia el fet que Lleida també està de festa fins demà i l’últim concert de dissabte es va prolongar més enllà de les 22.00 hores, quan entrava en vigor l’últim toc de queda que va expirar a mitjanit. Dit això, cal evitar que situacions com aquestes es repeteixin, tant pel bé d’aquests joves com per les conseqüències que podrien tenir els seus possibles contagis entre les persones grans que els envolten.

Per això, s’ha d’apel·lar de nou a la responsabilitat de tothom, sigui quina sigui l’edat, per encarar aquesta nova etapa marcada per l’augment de la permissibilitat. Les autoritats sanitàries no es cansen de repetir que seguim en pandèmia i, malgrat el gran nombre de persones vacunades, no hem arribat al que es considera immunitat de ramat.

Així, val a esperar que, després del desenfrenament d’aquesta primera jornada sense límits horaris, imperi la responsabilitat i siguem tots conscients de la importància dels nostres actes. Com dèiem ahir, és hora de no abaixar la guàrdia perquè hem avançat molt en la lluita contra la Covid i no podem permetre’ns recaigudes de conseqüències incalculables.

Quedem per sopar? Després de quatre llargs mesos, podem tornar a fer ús d’aquesta pregunta tan útil i habitual per a la majoria.

Restaurants i bars poden obrir de nou, de moment fins a les 23.00 hores, amb la qual cosa reestrenen la franja horària dels sopars, vital per a la recuperació d’un dels sectors econòmics més castigats pels efectes de la pandèmia. L’hostaleria ha demostrat en tot moment la seua responsabilitat complint les mesures anti-Covid i com a prova hi ha els baixos índexs de contagi detectats en aquests locals. Segur que continuarà així.

tracking