SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Hem entrat en una relativa normalitat amb la fi de l’estat d’alarma d’una forma gairebé tan abrupta com la vam perdre, i amb un desgavell legal que ha permès acceptar el toc de queda en alguns municipis i rebutjar-lo en altres dins de la mateixa autonomia, i amb cert temor que l’alegria del cap de setmana no es tradueixi en nous rebrots que tornin a frenar-nos. Cal confiar que el bon ritme de vacunació ho eviti i que no hi hagi passos enrere perquè l’evolució de la pandèmia és bona, i a més s’ha anunciat una bona mesura, la vacunació de temporers, que sobretot a les comarques de Lleida pot estalviar-nos molts maldecaps.

Després de la nefasta experiència de l’any passat, que ens va abocar a una nova onada de casos i al confinament del juliol, s’havien reclamat mesures complementàries per a aquest any, i amb els alcaldes del Baix Segrià al capdavant es demanava la vacunació dels temporers que venen a la campanya de la fruita. La petició va ser secundada per tot el sector i també pels alcaldes de les comarques limítrofes tant a Catalunya com a Aragó, encara que des de les administracions van mostrar certes reticències per la possible discriminació d’altres col·lectius que també reclamaven la vacunació massiva, i fins i tot per l’efecte crida que podia tenir, però finalment s’ha considerat els temporers i els immigrants sense regularitzar sector vulnerable i rebran una vacuna monodosi, segons va confirmar el secretari de Salut Pública.

És una bona mesura que ajudarà a normalitzar la campanya i que, a més, no perjudicarà altres col·lectius perquè el ritme de vacunació és bo i perquè s’enviaran més vacunes a Lleida i les zones que acullen temporers, atès que s’ha considerat que som un territori sensible a patir més brots. Una cosa lògica perquè augmenta la població i, com es va veure l’any passat, el risc de propagació puja i no sempre s’han aplicat els protocols de seguretat.

Es pot esperar que hàgim après dels errors i la campanya de la fruita es desenvolupi amb normalitat i sense els problemes de l’any passat que perjudiquen la imatge de Lleida.

Pacte de mínims

Ha hagut de ser la formació antisistema, la CUP, la que hagi forçat una nova reunió dels partits que aspiren a governar Catalunya, ERC i JxCat, per assolir un pacte de mínims que permeti desencallar les negociacions i evitar la repetició electoral. Seria una greu irresponsabilitat que no es posessin d’acord en una situació tan dramàtica, i haurien d’explicar a la societat què és el que els separa i els impedeix arribar a un consens que fa mesos que reclama la societat catalana. 

tracking