SEGRE

EDITORIAL

Perfils tècnics i més joventut al Govern

Creat:

Actualitzat:

Amb la designació de la lleidatana Violant Cervera per a Drets Socials i Natàlia Garriga per a Cultura, Pere Aragonès, que va prendre possessió ahir com a 132 president de la Generalitat en un acte en el qual hi va haver representació estatal, ha completat el seu primer govern. I tal com havia dit el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, quan van començar a negociar, “necessitem més Argimon”, predominen els perfils tècnics encara que amb experiència en els seus respectius departaments i hi ha un notable rejoveniment començant pel mateix Aragonès, que arriba a la presidència amb 38 anys.

Després d’autodescartar-se les persones més pròximes a Puigdemont, Elsa Artadi, a la qual es considerava vicepresidenta segura, i el que va ser el seu cap de gabinet, Josep Rius, bé per opció estratègica de futur o com a manera de donar prioritat al paper negociador de Sànchez, s’ha optat per perfils professionals amb el fitxatge de l’exdirectiu de La Caixa Jaume Giró com a novetat per gestionar Economia, que compartirà protagonisme amb el nou vicepresident, Jordi Puigneró, que també representa la connexió amb Puigdemont i la continuïtat a la seua cartera de Polítiques Digitals, que incorpora també Infraestructures, en detriment de Damià Calvet, perjudicat per la seua derrota a les primàries davant Borràs. .

També aporta un perfil tècnic la titular d’Acció Exterior, Victòria Alsina, que ocupava la representació catalana als Estats Units; Lourdes Ciuró a Justícia, i també la lleidatana Violant Cervera, amb experiència en Drets Socials i que equilibra la quota territoial, igual que la gironina Gemma Geis, que assumirà Investigació i Universitats com a reconeixement pels seus bons resultats. I no hi havia dubtes que Argimon seria el conseller de Salut com a garantia que continuarà la línia en la lluita contra la pandèmia.

Entre els consellers d’ERC, es combina el pes del partit, representat per Laura Vilagrà a Presidència; Roger Torrent a Empresa, i Teresa Jordà, que continua a Acció Climàtica i Agricultura, amb perfils més tècnics com el del lleidatà González Cambray, que ja formava part de l’equip de Bargalló, a qui substitueix; el de Tània Vergé, que s’incorpora a la nova conselleria de Feminismes, i el de l’exsocialista Josep Ignasi Elena, que portava temps en l’òrbita d’ERC i serà el nou titular d’Interior. És l’aposta d’Aragonès per sacsejar el país, com va dir en el seu discurs d’investidura, i en principi els noms confirmats aporten coneixements sobrats per fer-ho, encara que també queda la incògnita de com encaixarà la CUP, que ha concedit un marge de confiança de dos anys, la designació d’algun conseller tan allunyat dels seus plantejaments com Jaume Giró, que a més tindrà la clau de la caixa i un paper decisiu en la gestió dels fons comunitaris.

Però és Aragonès qui ha decidit el seu govern..

tracking