SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El descens de malalts crítics de Covid als hospitals continua a Lleida i a la resta de Catalunya. Segons les dades fetes públiques ahir diumenge per la conselleria de Salut, els ingressats a l’UCI han baixat a 256 (cinc menys).

Quant als indicadors, el risc de rebrot ha retrocedit 3 punts en el conjunt català i 10 al pla, i se situa en 104 punts de mitjana, mentre que la velocitat de contagi, la famosa Rt, retrocedeix de 0,95 a 0,94 (és a dir, que cada 100 infectats encomanen 94 persones).

Terrorisme domèstic En les últimes 24 hores s’han declarat 817 nous contagis i 6 morts, 3 a la província de Lleida.

Tot sembla indicar, doncs, que la reobertura de l’hostaleria, la lliure mobilitat i l’augment d’aforaments en comerços, bars i restaurants i cultura i esport no ha tingut una incidència negativa en la transmissió, malgrat les imatges poc edificants que continuem veient tots els caps de setmana amb botellons i grups de joves que no mantenen ni la més mínima distància de seguretat, ni van proveïts de l’encara obligatòria mascareta, si no s’està consumint. La velocitat de creuer de les vacunes i immunització de les persones majors de 70 anys, que són les que tenen més risc d’ingrés i mortalitat si es contagien del virus, és l’explicació a la bonança generalitzada que gaudim.

.

tracking