SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Quan encara no havíem descobert la magnitud de la tragèdia que ens sotjava amb el coronavirus, la Fira de Sant Josep de Mollerussa va intentar fins al final mantenir l’edició de l’any passat. No va poder ser perquè va arribar la declaració de l’estat d’alarma i el tancament de tota activitat no essencial.

Va ser l’última a tancar i ara la Fira ha estat la primera a obrir de forma presencial quan afortunadament la pandèmia sembla que comença a agonitzar i com a avanç d’una normalitat que tots esperem per a aquest estiu en fires i festes majors. Benvinguda sigui aquesta 148 edició de la fira, que ha traslladat les dates del març al juny i que ha hagut d’extremar les mesures de seguretat contra la Covid, però no ha perdut un bri de la seua puixança, ni del seu atractiu per al sector agrari.

La millor demostració són els 153 expositors que van a la fira i que ocuparan fins a 13.000 metres quadrats de superfície neta per garantir les distàncies mínimes i evitar qualsevol aglomeració. Hi ha ganes de fira, de recuperar el contacte entre els expositors i els potencials compradors, de poder analitzar les novetats que s’hi presenten, de compartir les experiències de tants mesos d’aïllament, de mirar els vehicles exposats al saló de l’automòbil, que en edicions anteriors marcava rècord de vendes o de participar en les jornades tècniques, encara que hagin hagut d’adaptar-se al format telemàtic i que abordaran qüestions tan candents com la implantació de renovables, el relleu generacional en la pagesia, les noves tecnologies al servei de la plantació de fruiters o l’impacte ambiental en el porcí.

Hi ha ganes de viure el que és una fira tradicional i que la de Sant Josep ha representat sempre com a símbol d’una normalització, d’una superació de la pandèmia encara que calgui recórrer els estands amb mascareta, i també de recuperar el pols en les transaccions, en les oportunitats de negoci, en les possibilitats d’inversió o en la millora de les instal·lacions. Així que a gaudir de la fira durant tot el cap de setmana.Tornen les festes majorsA partir d’aquest dilluns vinent s’aixeca la prohibició vigent de celebrar revetlles i festes majors, segons va decidir ahir el Procicat, en un nou avanç cap a la normalització, que s’acompanya de l’autorització de festivals escolars o actes de graduació al final de curs i l’ampliació d’aforaments fins un 70 per cent en cerimònies com casaments.

Les dades sanitàries van bé i és normal que es reflecteixin en un retorn a la normalitat que podria culminar-se aquest estiu, en el qual després d’un any negre per fi podrem tornar a gaudir de les revetlles i les festes majors. Amb totes les precaucions necessàries.

tracking