SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Tots els assassinats són monstruosos per definició, però el cas de Tenerife, en el qual un home va amenaçar la seua dona de no tornar a veure les seues filles després del divorci de la parella, que posteriorment va desaparèixer amb elles i que dijous es va trobar el cadàver de la gran, Olivia, de 6 anys, trenca totes les barreres del que resulta explicable per la ment humana. Ser capaç d’acabar amb la vida de dos nenes, de les quals a més era el pare, simplement per fer mal a la mare de les petites perquè ha començat una nova vida sense ell, és d’una crueltat que només pot atribuir-se a l’alienació d’aquest home.

Però una vegada hàgim fet els minuts de silenci preceptius, plorat i escandalitzat, és necessari que, com a societat, ens preguntem com algú pot arribar a aquests extrems i posem tots els mitjans i remeis perquè aquest terrorisme domèstic diari pugui tenir final. En el que va d’any ja s’atansen a la vintena les dones mortes vilment a mans de marits, parelles o excompanys, i en els últims anys les xifres de masclisme mortal són insuportables, humanament i socialment.

Les lleis han evolucionat molt quant a la protecció de les maltractades, físicament o psicològicament, però fins que la igualtat no s’ensenyi i practiqui des de la més tendra infància, el sofriment de moltes dones i els seus fills continuarà sent quotidià. El ‘regal’ de Barbal a TrempLa denominada violència vicaria, amb la qual els maltractadors instrumentalitzen els fills de les víctimes per ocasionar més dolor a les mares, com el drama de les Canàries, tampoc és nova i són desenes els menors que la pateixen cada any.

És una altra punta de l’iceberg que observem des de fa anys però que encara no hem aconseguit erradicar. La tolerància zero amb la violència de gènere i les seues actituds, des del món emocional fins al laboral, polític, esportiu o mediàtic, ha de ser un compromís de tots i per a tots.

Qualsevol bretxa en aquesta finalitat comuna, com la que pretén massa sovint Vox, no fa més que retardar-ne el final..

tracking