SEGRE

EDITORIAL

Visites mèdiques a distància amb mesura

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia de la Covid ha afectat tots els àmbits socials i econòmics però, lògicament, on ha tingut més impacte és en el sanitari. Els seus professionals han hagut de donar la màxima prioritat a atendre els casos d’infectats, intentar detectar contagiats, vetllar pel compliment de mesures per evitar la propagació del virus i assumir la campanya de vacunació, entre altres tasques indispensables.

No hi ha dubte que aquesta conjuntura ha provocat que l’atenció a pacients que no tenien aquesta nova malaltia ni patologies urgents ha quedat relegada a un segon pla, igual que els controls periòdics.

El perill dels cursos Una altra de les conseqüències és que Salut ha limitat les visites presencials als CAP per evitar el risc de contagi tant dels usuaris com del mateix personal sanitari.

Així que moltes visites que habitualment eren presencials han passat a fer-se per telèfon o per via telemàtica, com per exemple a través de l’aplicació La Meva Salut. Aquest tipus de consultes ja s’havia implantat anteriorment, però en molta menor proporció.

Ara que es comença a entreveure el final de la pandèmia, tant l’Institut Català de la Salut com els metges de Primària coincideixen que una part important de les visites, com a mínim al voltant d’un 25%, es continuaran fent d’aquesta forma. Està bé que s’aprofitin les noves tecnologies per estalviar consultes de tràmit, com per exemple que el metge notifiqui al pacient el resultat d’una analítica en la qual no hi ha cap anomalia.

No obstant, com en tantes altres coses, cal actuar amb mesura. .

tracking