SEGRE

EDITORIAL

La barbaritat de trampes per a ciclistes

Creat:

Actualitzat:

Un ciclista de la Seu d’Urgell va resultar amb ferides al coll al xocar en un sender públic contra una corda de plàstic que algú havia fixat entre un senyal del camí i un arbre amb el suposat objectiu d’impedir el pas a ciclistes o motoristes. No és el primer incident d’aquest tipus que s’ha hagut de lamentar perquè un motorista ja havia denunciat trampes similars en senders pròxims a Bassella que també li van provocar ferides al coll i també a Rosselló un grup de ciclistes va denunciar la col·locació de trampes en altres senders de la zona que representaven un risc per a la seua seguretat, i hi ha més casos que no han transcendit però en els quals s’han detectat la col·locació de cordes o fins i tot de filferros per impedir el pas de tota mena de vehicles, inclosos ciclistes o motoristes.

Tot i que cada cas és diferent, solen ser propietaris de finques que volen impedir l’accés als seus terrenys, veïns que no volen que ciclistes circulin pels senders del bosc o caçadors en altres casos molestos perquè s’irrompi als seus vedats, però és una barbaritat que col·loquin trampes d’aquesta mena que poden provocar alguna tragèdia. L’accés als boscos, i en general als espais naturals, està regulat i delimitat amb zones a les quals no poden accedir vehicles, ni motos, i altres que són d’utilització pública i pels quals es pot circular amb bicicleta sense posar en risc la vida.

El passeig de 30 segons Res a objectar que els propietaris o usufructuaris d’espais privats restringeixin l’accés, però que no recorrin a trampes mortals, amagades, de les quals no pot adonar-se el ciclista fins que les té a sobre, i que li poden causar un mal irreparable. S’han de buscar fórmules en les quals puguin conviure uns i altres perquè hi ha prou espai per a les activitats agrícoles i ramaderes i les lúdiques si es manté el respecte a les normes i a la convivència, i evidentment col·locar aquestes trampes amb mala fe i l’objectiu de fer mal és un delicte denunciable i perseguible.

Ara que arriba l’estiu i tornarem als boscos, cal reclamar respecte i prudència a tothom per evitar mals majors..

tracking