SEGRE

Creat:

Actualitzat:

No és habitual que els caps d’Estat i de Govern de la UE es pronunciïn tan obertament sobre l’activitat legislativa d’un altre estat membre, i menys per atacar-lo directament. Però amb la nova llei hongaresa que prohibeix parlar d’homosexualitat a les escoles, el Govern de Viktor Orbán ha tornat a anar massa lluny.

Malgrat que no esmenten explícitament Orbán ni la seua llei, un total de disset líders de la UE denuncien per escrit les “amenaces contra els drets fonamentals”, en particular contra el principi de no-discriminació per orientació sexual, i insten a continuar lluitant contra la discriminació cap a la comunitat LGTBI. La UE, que té en Angela Merkel l’única gran estadista en aquests moments, ha de reprendre el lideratge posat en dubte en els últims anys per temes com ara la immigració, el Brexit, els aranzels i últimament la pandèmia, si no vol perdre protagonisme davant dels EUA, la Xina i altres potències emergents.

La fermesa en aquesta denúncia d’Hongria ha d’anar acompanyada de mesures per fer complir a aquest país els drets més fonamentals i per descomptat la no-discriminació dels homosexuals n’és un. El vell continent, bressol de la democràcia i de la llibertat, no ha de dilatar ni un dia més els envits d’Orbán.

Pertànyer a la UE té grans avantatges econòmics i socials i els estats membre han de complir tots els preceptes que van firmar amb el seu ingrés, des dels judicials fins als més elementals de drets laborals o ciutadania.. Formació Professional a l’alça

Les preinscripcions per al pròxim curs en els cicles de FP de grau mitjà i superior a Lleida han augmentat un 29% respecte al que acaba de concloure, segons la informació facilitada pel delegat d’Educació, Carles Vega. Va detallar que hi ha 2.920 inscrits en grau mitjà i 2.301 en el superior, la qual cosa representa un total de 5.221, quan aquest curs només eren 4.060.

Vega va destacar que aquest increment és molt més gran que el registrat a nivell de Catalunya, que és del 17%, i opina que aquest fet reflecteix “la molt bona acceptació” per part dels estudiants d’una oferta que va considerar que cada vegada està més ajustada al que necessiten els diferents sectors econòmics de Lleida. .

Això sí, també va precisar que cal millorar en la reducció de la taxa d’abandó en els de grau mitjà, que ara se situa entre el 20% i el 25%. Aquestes xifres demostren que la Formació Professional a poc a poc s’ha anat fent un espai de prestigi entre l’educació formativa dels joves, cosa que és una gran notícia, tant per a aquests estudis com per a les empreses, que feia molts anys que reclamaven titulats ben formats per desenvolupar totes aquelles professions a l’alça que requereixen especialistes.

tracking