SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Ple de gom a gom al Pallars Sobirà.

El reclam que suposa el festival Esbaiola’t, amb epicentre a Esterri d’Àneu, s’ha deixat sentir a tota la comarca aquest cap de setmana. Una bombona d’oxigen per al sector turístic en un moment complicat.

Si bé és cert que les destinacions de muntanya no han acusat tant la crisi derivada de les restriccions sanitàries, la situació dista molt d’estar normalitzada.

Renunciar a festes patrimoni de la humanitat com les falles, que aquest any han estat en petit comitè, passa factura. I sempre pendents dels casos de Covid, una espasa de Dàmocles que continua amenaçant qualsevol pla de futur, encara que sigui a mitjà termini.

I la situació no pinta gens bé.

La pandèmia segueix desbocada i, encara que la pressió hospitalària, que ja es nota a Barcelona, no ofega els professionals de la demarcació de Lleida, la Primària està desbordada. El nombre de consultes als CAP s’ha multiplicat per sis des del pont de Sant Joan.

Es tracta, sobretot, de visites de joves, els més afectats en aquesta sisena onada de la malaltia a Ponent (la cinquena a Catalunya).

Majoritàriament són casos lleus, però com ja va advertir el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, és qüestió de temps que aquest increment es comenci a notar als centres sanitaris i, de fet, la Generalitat va confirmar ahir que hi ha quaranta persones menors de quaranta anys ingressades a les unitats de cures intensives. El panorama és descoratjador, però s’ha de tenir en compte que malgrat l’avanç de la malaltia, que es propaga amb més facilitat per la variant delta, més del 50 per cent dels catalans ja estan immunitzats.

Les vacunes són la clau.

Així doncs, encara que el virus ha tornat a les residències on només fa uns mesos causava estralls, els usuaris i treballadors vacunats que s’han infectat presenten símptomes lleus. Una vegada que s’ha assumit que la pandèmia va per llarg, aconseguir minimitzar-ne els efectes (sanitaris i econòmics) és un èxit important.

Per això cal no abaixar la guàrdia.

Poc hi ajuden actes com el que va organitzar dissabte a Balaguer la Dolça Revolució de Josep Pàmies, amb Miguel Bosé d’estrella convidada. És surrealista a aquestes alçades de la pel·lícula negar la pandèmia o els beneficis de la vacunació.

Van vetar l’entrada als “mitjans de desinformació” [sic] però sembla que els desinformats són ells.

Divorci amistós? La sortida del Comú del govern de la Paeria va ser un divorci amistós pactat entre aquesta formació, ERC i JxCat.

Però Podem Cercle de Lleida insisteix que l’alcalde, Miquel Pueyo, “no ha sabut liderar un govern entre diferents”. Dret a la rebequeria o avanç de l’època de turbulències que s’atansa.

tracking