SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Que a aquestes altures de la pandèmia, amb més de quatre milions de morts a tot el món i sengles casos registrats a Espanya, encara hi hagi gent que sostingui postures negacionistes és veritablement preocupant i que tinguin seguidors postures com les mantingudes pel cantant Miguel Bosé i l’horticultor Josep Pàmies, que van celebrar un acte a Balaguer aquest cap de setmana, ja fa pensar en els límits de l’estupidesa, que no tindria més importància si no ajudés a confondre i a manipular moltes persones de bona fe disposades a creure’s qualsevol versió conspiranoica de la realitat.

Com adverteix el president del Col·legi de Metges de Catalunya, Jaume Padrós, el més preocupant en aquests moments és que hi hagi gent que cregui que la pandèmia no va amb ells. Els milions de contagis registrats són una trista evidència, als morts per Covid ningú no els tornarà la vida però hem hagut de lamentar-ho i reduir tanta tragèdia com diu el cantant que ens menteixen i ens manipulen i que només els negacionistes estan en possessió de la veritat és alimentar la ignorància i la insolidaritat, i alhora alimentar la propagació de l’epidèmia.

Qüestionar com ells ho fan l’eficàcia de les vacunes que han salvat milions de vides frega la irracionalitat, perquè està més que provat científicament que redueixen el risc de contagi i minimitzen els efectes del virus i no n’hi ha prou amb no fer-los cas, perquè tenen els seus propis altaveus a les xarxes socials per divulgar les seues falsedats.

Cal desmentir-los i desemmascarar les seues fal·làcies perquè està en joc la salut de tots i perquè és una qüestió de solidaritat i de responsabilitat que tots seguim les recomanacions de les autoritats sanitàries per combatre la pandèmia. I si algú no respecta les distàncies, no utilitza les mascaretes o no es vacuna, es converteix en un element de risc que pot encomanar els qui l’envolten.

Ells diuen que no s’ha de vacunar els nens sota cap concepte, però les campanyes de vacunació han servit per erradicar malalties que eren mortals en altres temps i en aquests moments els qui més pateixen els efectes de la Covid són els joves a qui encara no s’ha pogut subministrar la dosi completa.

Que no intentin donar lliçons de salut horticultors o cantants perquè hi ha hagut massa sofriment aquest any i mig que portem de pandèmia perquè intentin lligar-nos amb superxeries o discursos d’il·luminats. Tampoc podem relaxar-nos perquè la mateixa realitat, les xifres que publiquem cada dia, mostren que quan es relaxen les precaucions, quan s’intenta recuperar la normalitat, els contagis es multipliquen, creixen els ingressos sanitaris i es multiplica el risc. I de moment, el millor instrument del qual disposem és la vacunació massiva.

tracking